Özlem Adıgüzel (Özlem Adıgüzel Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Özlem Adıgüzel (Özlem Adıgüzel Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: SURALTI   İlk Mesaj: 03-06-2011 (18:56)   Son Mesaj: 03-06-2011 (18:56)    Cevap: 0    Gösterim: 1040  

    03-06-2011

    Özlem Adıgüzel (Özlem Adıgüzel Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat


    İzmirli keman sanatçısı Özlem Adıgüzel, dünyaca ünlü La Scala Tiyatrosu Orkestrası’na katılarak, bu tiyatroda çalan ilk Türk müzisyen oldu. Dünyanın en ünlü sopranolarından olan Leyla Gencer de bu tiyatroda ders veriyor.


    Arena di Verona Orkestrası’nda çalıştığı sırada açılan sınavda başarılı olarak bu tiyatro orkestrasına katılan Özlem Adıgüzel, orkestranın dünyanın en önemli şefleri ve sanatçılarını barındırdığını, burada çalmanın kendisini çok heyecanlandırdığını ifade etti.


    Adıgüzel, “Bir müzisyen olarak bu mesleğin zirvesindeki bir orkestraya dahil olmak gurur verici. Orkestrada ağırlığı Avrupa’dan olmak üzere çeşitli ülkelerden müzisyenlerle ortak müzik yapmak heyecan verici. 1778 yılında kurulan tiyatroda çalan ilk Türk müzisyen olmak, gurur verici. Bu durum beni sevindiriyor ve ayrı bir sorumluluk veriyor” dedi.


    Dünyanın en ünlü sopranoları arasında yer alan Leyla Gencer’in bu tiyatroda halen ders verdiğini belirten Adıgüzel, La Scala’ya kabul edilmesi sonrası karşılaştıkları Gencer’in kendisini kutladığını söyledi.


    Babası Bando Şefi
    2005 yılında vefat eden babası Ali Adıgüzel’in Güney Deniz Saha Komutanlığı Bandosu Şefi olduğunu, müzikle iç içe bir ortamda büyüdüğünü belirten Adıgüzel, keman çalmaya 11 yaşında İzmir Devlet Konservatuvarı’nda Candan Nicolai ile başladığını, 1987 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan en yüksek dereceyle mezun olduğunu anlattı.
    Fransa’daki Genç Akdenizliler Orkestrası’nda çaldıktan sonra Norveç’te orkestra eğitimi gördüğünü, daha sonra Maryland Üniversitesi’nden burs kazandığını ifade eden Adıgüzel, bundan sonraki dönemde çalışmalarını İtalya’da Cristiano Rossi ve Dora Schwartzberg ile devam ettirdiğini söyledi.


    İtalya’da Da Cameristi Lombardi, Artura Toscanini orkestralarında çaldığını, resital ve oda müziği konserleri verdiğini, 1998 yılında Arena di Verona Orkestrası’nın açtığı yarışmada birçok Avrupalı müzisyeni geride bırakarak kadrolu keman sanatçısı olduğunu kaydeden Adıgüzel, 2007 Mayıs ayında La Scala Tiyatrosu’nun açtığı sınavda da başarılı olarak bu orkestraya dahil olduğunu belirtti.


    Mayıs ayında sahneye konan Shastakovich’in “Lady Macbeth” operasıyla başladığı La Scala’da, Lorin Mazzel, George Pretr, Ricardo Chailly, Oren gibi ünlü şefler, Pavarotti, Andrea Bocelli, Domingo gibi ünlü tenorlarla ve Slomo Mintz, Kavakos gibi ünlü kemancılarla birlikte çalışma fırsat yakaladığını söyleyen Adıgüzel, dünyada alanında en iyilerle aynı ortamda bulunmanın kendisini motive ettiğini ifade etti.


    Müzik kariyerinde vefat eden babasının büyük etkisinin olduğunu belirten Adıgüzel, “Benim için çok büyük planları vardı. Vefat ettiğinde Verona Orkestrası’nda çalıyordum. Şu anda tek üzüntüm babamın beni La Scala’da çalarken görememesi” diye konuştu.






    Latest 5 Biyografi





    Özlem Adıgüzel (Özlem Adıgüzel Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları