Prof. Dr. Ömer Ziya CEBECİ (Prof. Dr. Ömer Ziya CEBECİ Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Prof. Dr. Ömer Ziya CEBECİ (Prof. Dr. Ömer Ziya CEBECİ Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: biyografist   İlk Mesaj: 03-04-2011 (04:22)   Son Mesaj: 03-04-2011 (04:22)    Cevap: 0    Gösterim: 842  

    03-04-2011

    Prof. Dr. Ömer Ziya CEBECİ (Prof. Dr. Ömer Ziya CEBECİ Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Bilim-Teknoloji


    1950 yılında Ankara’da doğan Ömer Ziya Cebeci lisans ve yüksek lisans derecelerini ODTÜ Kimya Mühendisliği’nde aldıktan sonra ABD’de Iowa Devlet Üniversitesi’nde malzeme mühendisliği alanında doktora yaptı. 1984’de doçent, 1990’da profesörlük ünvanlarını alan Ömer Cebeci 1978 -1990 yılları arasında ODTÜ’de, 1980-1989 yılları arasında başka ODTÜ’lü hocalarla birlikte Cidde’deki Kral Abdülaziz Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Cebeci, buradaki başarısı nedeniyle1984’te Kral Abdülaziz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Hizmet Ödülünü, henüz bu üniversitede görevliyken yaptığı bilimsel çalışmalar nedeniyle de 1989 yılında TÜBİTAK Teşvik Ödülünü kazandı.

    1989’da Türkiye’ye dönerek Marmara Üniversitesi’nde görev alan Ömer Cebeci, bu üniversitede öğretim üyeliğinin yanısıra Mühendislik Fakültesi senatörlüğü, kurucu dekan yardımcılığı, Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü kurucu başkanlığı , Kalite Konseyi üyesi olarak performans yönetimi sorumluluğu ve Rektör Yardımcılığı gibi görevler üstlendi. Bu görevlerde gösterdiği başarılar nedeniyle 1998’de Marmara Üniversitesi Rektörlüğü Hizmet Ödülü’ne layık görüldü..

    2003’te Marmara Üniversitesi’nin yanı sıra, TÜSSİDE’de Başuzman Araştırmacı olarak da görev yapmaya başlayan Ömer Cebeci’nin uzmanlık alanları arasında malzeme bilimi ve mühendisliğiyle birlikte, çimento ve beton teknolojisi, gözenekli katıların karakterizasyonu , toplam kalite ve performans yönetimi bulunuyor.

    30’dan fazla bilimsel makale ve yayını ve bunlara yabancı bilim adamlarınca yapılmış yaklaşık 40 atıf bulunan Ömer Cebeci’nin ayrıca yönettiği yüksek lisans tezleri vardır. Bilim Kurulu üyeliğinin yanı sıra TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı görevine başlayan Ömer Cebeci evli ve 3 çocuk babasıdır.




    Latest 5 Biyografi





    Prof. Dr. Ömer Ziya CEBECİ (Prof. Dr. Ömer Ziya CEBECİ Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları