Orhan Samast (Orhan Samast Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Orhan Samast (Orhan Samast Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: biyografist   İlk Mesaj: 03-03-2011 (02:20)   Son Mesaj: 03-03-2011 (02:20)    Cevap: 0    Gösterim: 993  

    03-03-2011

    Orhan Samast (Orhan Samast Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Is Dunyasi-Ekonomi


    1976 yılında Bursa'da doğdu. Aslen Trabzon Akçaabat'lıdır.'İlk ve orta öğrenimini Mudanya'da tamamladı. Ankara Üniversitesi DTCF'den Bilgi Uzmanı olarak mezun oldu.


    Özel sektörde bilişim ve İnternet teknolojileri alanında üst düzey yöneticilik yaptı. Bilişim teknolojileri, E-yayıncılık, E-ticaret, Multimedya ve portal teknolojileri alanlarında bir çok projede görev aldı.


    Ülkemizde İnternet'in gelişmesi ve ilgili teknolojilerin yaygınlaşması için gönüllü olarak bir çok panel ve konferansa konuşmacı olarak katıldı. 2003 yılında başkanlık yaptığı ve Yurtsan Atakan (Hürriyet Gazetesi), Serdar Kuzuloğlu (Radikal Gazetesi), Erdal Kaplanseren (NTV)'inde konuşmacı olarak katıldığı "İnternet'te İçerik ve Sorunlar" başlık panelle ilk kez İnternet'teki içerik konusuna dikkat çekti.


    Türkiye'nin en kapsamlı biyografi bankası olan'Kim Kimdir?'Web Sitesi'ni 1999 yılında kurdu ve site halen yayınına devam etmektedir.


    2003 yılında Türkiye'nin ilk Kültür Sanat Mağazası olan Ottoman Store'u kurdu.


    2004 yılında Pcnet Dergisi tarafından yapılan Amatör Web Tasarım Yarışması'nda jüri üyeliği yaptı.


    2005 yılından bu yana her yıl yapılan Eğitimde Bilişim Kültürü Oluşumu (EBİKO) Uluslararası Bilişim Olimpiyatları yarışmasında jüri üyeliği yapmaktadır.


    İlki 2006 yılında gerçekleştirilen Ulusal E-imza Sempozyumu'nun organizasyonunda Danışma Kurulu üyesi olarak görev yaptı.


    Türk şirketlerinin kabiliyet ve kapasiteleri konusunda bir farkındalık yaratılması amacıyla yapılması planlanan SİNERJİTürk Konferansı Danışma Kurulu üyesidir.


    Her yıl gerçekleştirlen'Uluslararası Bilgi'Güvenliği ve Kriptoloji'Konferansı Danışma Kurulu üyesidir.


    Atatürk Bilgi Bankası, Osmanlı Tarihi Bilgi Bankası, Ermeni Sorunu Bilgi Bankası, Çanakkale Savaşları Bilgi Bankası, E-imza Portalı İçerik ve Proje koordinatörlüğünü yaptı.


    3 ayda bir yayınlanan, hakemli ve akademik bir yayın olan Uluslararası İlişkiler Dergisi'nin Genel Koordinatörlük görevini yürüttü.


    Evli olan Orhan Samast FORSNET Bilgi Teknolojileri firmasında Genel Müdür olarak görev yapmaktadır.


    .tr Ulusal'Koordinasyon Kurulu üyesi
    E-İmza Ulusal Koordinasyon Kurulu üyesi
    E-Ticaret Koordinasyon Kurulu üyesi
    Yazılım Eser Sahipleri Meslek Birliği kurucu üyesi
    ATAF Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi
    BGD üyesi




    Latest 5 Biyografi





    Orhan Samast (Orhan Samast Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları