Orhan Hakalmaz (Orhan Hakalmaz Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Orhan Hakalmaz (Orhan Hakalmaz Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Yes Man   İlk Mesaj: 03-03-2011 (02:34)   Son Mesaj: 03-03-2011 (02:34)    Cevap: 0    Gösterim: 998  

    03-03-2011

    Orhan Hakalmaz (Orhan Hakalmaz Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat


    Bayburt kökenli olan Orhan Hakalmaz, 10 Kasım 1964’de Samsun'da doğdu. Müziğe olan ilgisi çok küçük yaşlarda başladı ve 6 yaşında bağlama çalarak sanat hayatına başladı. İlkokulu Samsun'da okuyan sanatçı, sekiz yaşında katıldığı Karadeniz Altınses Yarışmasında birinci oldu. On iki yaşında da İstanbul Radyosu amatör ses sanatçılığını kazandı ve bant yapma izni verildi. Bir çok kez TRT İstanbul Radyosunda "Çocuk Saati" adlı programa katılıp türkü söyleyip, bağlama çaldı. 1977 yılında İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı giriş imtihanlarını kazanarak öğrenimine başladı. Konservatuarda Nida Tüfekçi'nin öğrencisiydi. Aynı zamanda TRT İstanbul Radyosunda akitli sanatçı olarak göreve başladı. Yaklaşık iki sene çalıştı.


    1988 yılında on bir senelik eğitimini bitirip mezun oldu ve aynı yıl' İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı'nda öğretim görevlisi olarak göreve başladı. 1991 yılında İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü THM Alanında yüksek lisans yaptı ve tez olarak "Ege Bölgesi Ağır Zeybeklerin İncelenmesi" adlı çalışmayı sundu. 1994 yılında İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Korosunda şef yardımcılığı, daha sonra şeflik yaptı. TRT Radyosunun ve Devlet Konservatuarı'nın T.H.M. konserlerinde solist, korist ve bağlama sanatçısı olarak yer aldı. 2000 yılında İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı'ndaki görevinden ayrıldı.

    Halen albüm ve konser çalışmalarına devam eden sanatçı, sırasıyla Gönlüm , Kara Tren ,Destegül, Sevilir, Türkü Yolu albümlerini çıkardı. Sinan ve Ezgi adında 2 çocuğu bulunmaktadır.




    Latest 5 Biyografi





    Orhan Hakalmaz (Orhan Hakalmaz Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları