Nevzat Pakdil (Nevzat Pakdil Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Nevzat Pakdil (Nevzat Pakdil Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: eyvallah   İlk Mesaj: 03-03-2011 (01:19)   Son Mesaj: 03-03-2011 (01:19)    Cevap: 0    Gösterim: 1255  

    03-03-2011

    Nevzat Pakdil (Nevzat Pakdil Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    1950 yılında Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesinde doğmuştur (Babasının adı'Hayri, Annesinin adı Zekiye'dir). Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programını tamamlamıştır.


    Kamu Yönetimi Uzmanı ve eğitimci olan Pakdil, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Personel Genel Müdür Yardımcısı, Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdür Yardımcısı, Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürü, Başbakanlık Başmüşaviri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İ.E.T.T. Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunduktan sonra 22. Dönem Milletvekili Seçimlerinde Kahramanmaraş Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girmiş ve TBMM Başkanvekilliği’ne seçilmiştir.


    Nevzat Pakdil, aynı zamanda TBMM Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu Başkanıdır.






    Latest 5 Biyografi





    Nevzat Pakdil (Nevzat Pakdil Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları