Prof. Dr. Nermi Uygur (Prof. Dr. Nermi Uygur Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Prof. Dr. Nermi Uygur (Prof. Dr. Nermi Uygur Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Harezmi   İlk Mesaj: 02-11-2011 (01:47)   Son Mesaj: 02-11-2011 (01:47)    Cevap: 0    Gösterim: 1047  

    02-11-2011

    Prof. Dr. Nermi Uygur (Prof. Dr. Nermi Uygur Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Dusunurler


    Türkiye’nin önde gelen felsefecilerinden Nermi Uygur, 1925 yılında İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi’ni bitirdikten sonra, İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde ve Almanya’da Köln Üniversitesi’nde okudu.


    1952’de, felsefe doktoru oldu. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde araştırmalar yaptı. 1963 yılından sonra İstanbul Üniversitesi’nde Felsefe Profesörü olarak çalıştı; Almanya’nın Wuppertal Üniversitesi’nde dersler verdi. 2000 yılında, Türkiye Bilimler Akademisi Hizmet Ödülü’nü aldı.


    Yurtiçi ve yurtdışında özgün bir düşünür ve denemeci olarak tanınan Uygur’un, kısa incelemeleri ile çevirileri de bulunuyor.


    Eserlerinden bazıları şöyle: Edmund Husserl’de Başkasının Ben’i Sorunu, Dilin Gücü, Felsefenin Çağrısı, Dünyagörüşü, Güneşle, İnsan Açısından Edebiyat, Türk Felsefesinin Boyutları, Yaşama Felsefesi, Kültür Kuramı, Çağdaş Ortamda Teknik, İçi Dışıyla Batı’nın Kültür Dünyası, Başka-Sevgisi, Salkımlar, Dipten Gelen, Denemeli Denemesiz, İçimin Sesi.






    Latest 5 Biyografi





    Prof. Dr. Nermi Uygur (Prof. Dr. Nermi Uygur Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları