Necla Çullu (Necla Çullu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Necla Çullu (Necla Çullu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Harezmi   İlk Mesaj: 02-11-2011 (00:55)   Son Mesaj: 02-11-2011 (00:55)    Cevap: 0    Gösterim: 760  

    02-11-2011

    Necla Çullu (Necla Çullu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat



    Necla Çullu 1997 yılında Porselen Sanatçısı Lerzan Ayata'dan El Dekoru Porselen dersleri alarak porselen sanatçısı olma yolundaki ilk adımını attı. Kendine özgü çizgi ve tasarımları ile donattığı ilk kişisel sergisini 2000 yılında açtı ve porselen dersleri vermeye başladı. 2000 yılında El Art Sanat Merkezinde çalışmalarını çeşitlendirdi. El Dekoru Porselen Sanatının yoğun bir şekilde yaşatıldığı Elma Sanat Merkezi'nde periyodik olarak düzenlenen seminerlere katılarak porselenlerine renk kattı. Amerikan El Dekoru Porselen konusunda Sanatçı Gülden Tanyer ile çalışmış olan sanatçı Fransız ve Amerikan tekniklerini ağırlıklı olarak kullanarak porselenlerini dile getirmektedir.


    Sanatçı, Almanya’da porselen sanatçısı olan Susanne Reisser’den “Porselen Boyama-Modern Teknikler” konusunda eğitim almıştır.


    Dünya'nın ortak dili sanat aracılığıyla “Dünya Porselen Sanatçıları ve Eğitmenleri Derneği'nde” aktif olarak fikir paylaşımında bulunmaktadır. Sanatçı, uluslararası dernekleri, yeni yayınları ve dünyaca ünlü sanatçıların çalışmalarını takip etmekte, yeni teknikler uygulamaktadır.






    Latest 5 Biyografi





    Necla Çullu (Necla Çullu Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları