Prof. Dr. Necdet Aral (Prof. Dr. Necdet Aral Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Prof. Dr. Necdet Aral (Prof. Dr. Necdet Aral Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Yes Man   İlk Mesaj: 02-11-2011 (01:44)   Son Mesaj: 02-11-2011 (01:44)    Cevap: 0    Gösterim: 1138  

    02-11-2011

    Prof. Dr. Necdet Aral (Prof. Dr. Necdet Aral Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Ozel Basliklar


    Prof. Dr. Necdet Aral 1949 yılında Konya'da doğdu. İlk öğrenimini Konya'da, Orta, Lise ve Üniversite öğrenimini ise İstanbul'da tamamladı. Evli ve iki çocuk babasıdır. 1973 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Bir müddet kendine ait özel bir proje bürosunu yöneterek çok sayıda konut, işyeri, fabrika ve hastane' projeleri yapmış ve uygulamıştır.' 1974 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde Asistan olarak göreve başladı.


    1976 yılında askerlik hizmetini tamamladı. 1978 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi, İşletme İktisadi Enstitüsü'nü bitirdi.


    1980 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinde Lisans Üstü çalışmasını tamamlayarak İnşaat Yüksek Mühendisi; 1983 yılında da yine İTÜ İnşaat Fakültesi'nde doktora çalışmasını tamamlayarak Doktor Mühendis oldu.


    1984 yılında Hollanda devlet bursunu kazanarak Delft Teknik Üniversite'sinde Çevre Mühendisliği konusunda master çalışması yaptı. 1984 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Bölümü'nde Yardımcı Doçent, 1987 yılında Doçent oldu.


    1987-1989 yılları arasında yurt dışında (Libya) Brack Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde iki yıl süre ile Çevre Mühendisliği ve Belediye Mühendisliği konularında ders verdi. 1989 sonunda yurda döndüğünde Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölmünde Bölüm Başkan Yardımcısı ve Doçent Öğretim Üyesi olarak göreve devam eden Aral, 1993 yılında profesör oldu.


    1997 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürü olarak görev yaptı. Çeşitli dönemlerde Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinde, Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği ile Çevre Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı yapmıştır. Yurt içi ve yurt dışında yayınlanmış 150'nin üzerinde makale, tebliğ, kitap ve eserleri bulunmaktadır.


    Akademik çalışmalarına paralel olarak iş piyasasıyla irtibatını devam ettirmiş, Belediyelere danışmanlık yapmış ve çok sayıda proje hazırlamış ve uygulamıştır. Çeşitli teknik ve sosyal dergilerde yayın ve bilim kurulu üyeliği yanında, İnşaat Mühendisleri Odası, National Geographic Society ve New York Bilimler Akademisi üyesidir. Çok sayıda dernek, vakıf ve sendika yönetimlerinde görev almış, başkanlık yapmıştır. 18 Nisan 1999 seçimlerinde Beşiktaş Belediye başkan adayı olmuştur.


    4 Şubat 2000 ile 15 Ekim 2001 tarihleri arasında İGDAŞ Genel Müdürü olarak görev yapmıştır.






    Latest 5 Biyografi





    Prof. Dr. Necdet Aral (Prof. Dr. Necdet Aral Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları