Mustafa Üstündağ (Muro) (Mustafa Üstündağ (Muro) Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Mustafa Üstündağ (Muro) (Mustafa Üstündağ (Muro) Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: biyografist   İlk Mesaj: 01-11-2011 (15:04)   Son Mesaj: 01-11-2011 (15:04)    Cevap: 0    Gösterim: 904  

    01-11-2011

    Mustafa Üstündağ (Muro) (Mustafa Üstündağ (Muro) Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Magazin-Eglence


    11 Şubat 1977’de Mersin’de doğan oyuncu Mustafa Üstündağ, Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü mezunu. Kocaeli Bölge Tiyatrosu, Kartal Sanat İşliği, MSM Oyuncuları sahnelerinde görev aldı.


    Pervasız Tiyatro ile yoluna devam etti. Tabii ki tiyatro ile sınırlı tutmadı kariyerini. Her ne kadar oyunculuğunu geçtiğimiz yıl atv’de yayınlanan ‘Yersiz Yurtsuz’ dizisinde Ferdi Tayfur’un oğlu rolüyle konuşturmaya başlasa da 12 Eylül’ü konu edinen ‘Zincirbozan’ gibi politik bir filmde Talat’ı başarıyla oynadı.


    “Zeynep’in Sekiz Günü”nde (2007) ‘kentin kaybolmuşlarından biri’ dediği Ali rolüyle üçkağıtçı bir iz bıraktı izleyicide. ‘Emret Komutanım: Şah Mat’ filminde Sado tiplemesi de çok sevildi oyuncunun. Mustafa Üstündağ ‘Neredesin Firuze’, ‘Yarım Elma’, ‘Aşka Sürgün’, ‘Yolculuk’, ‘Bizim Aile’ ve ‘Yılan Hikayesi’ gibi yaklaşık 15 dizi, 6 film ve 12 tiyatro eserinde görev almasına rağmen fark edilmeyen ender oyunculardan.


    Ta ki Kurtlar Vadisi Pusu’da rol alana kadar. Muro karakteriyle dizinin tutkunları arasında fenomene dönüşen Üstündağ, “Zeynep’in Sekiz Günü” filminden sonra Şan’ın ikinci filmi “Ali’nin Sekiz Günü”nde de rol almaya hazırlanıyor. Kariyerinde zirveye her geçen gün biraz daha yaklaşan Üstündağ, yönetmen Erden Kıral’ın İzmir Alaçatı’da çekeceği ve Nurgül Yeşilçay’ın başrolünde oynayacağı ‘Vicdan’ filminde de rol alacak.


    Bu arada ‘Kurtlar Vadisi Pusu’da sevilen oyuncunun nereye geleceği merak konusu. ‘İtirafçı’ diyenler de, ‘ölecek’ diyenler de var. Yapımcıların sevilen bir karakteri öldürmesi zor gibi gözükse de Vadi’de kime ne olacağı belli olmuyor. Unutmadan, devrimci Muro’nun yüzme, at binme, pandomim ve futbol tutkusu olduğunu biliyor muydunuz?


    Kurtlar Vadisi Pusu’nun devrimci Muro’su bugünlerde en çok konuşulan isimlerden. ‘Lanet olsun içimdeki bu insan sevgisine’ gibi ifadeleri dillerden düşmeyen Muro’nun şöhreti, yılların oyuncusu Mustafa Üstündağ’ın sanat geçmişini geride bıraktı.


    Tiyatro


    Antigone
    Vişne Bahçesi
    Duvar
    Akad'ın Yayı
    Hakkari'de Bir Mevsim
    Bunu Yak
    Godoyu İzlerken
    Şirinler,
    Masal Duvar
    İnsanın Evreleri
    Üşümek
    Akadın Yağı
    Sinema


    MURO: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine (5 Aralık 2008'de vizyona girdi)
    Zeynep’in Sekiz Günü (2007)
    Metropol Kabusu
    Neredesin Firuze
    Köçek
    Yolculuk
    Gülizar
    Emret Komutanım Şah Mat (Sado)
    Ali’nin Sekiz Günü
    Vicdan
    Televizyon dizileri


    Kurtlar Vadisi Pusu
    Keje
    Bedel
    Yarım Elma
    Yılan Hikayesi
    Bizim Aile
    Aşka Sürgün
    Dikkat Bebek Var
    Uy Başuma Gelenler - Cemal
    Emret Komutanım
    Zincir Bozan
    Hayalet
    Hayat Bilgisi
    Yedi Numara
    Yersiz Yurtsuz




    Latest 5 Biyografi





    Mustafa Üstündağ (Muro) (Mustafa Üstündağ (Muro) Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları