Murat Karayılan (Murat Karayılan Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Murat Karayılan (Murat Karayılan Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: eyvallah   İlk Mesaj: 01-10-2011 (14:08)   Son Mesaj: 05-21-2011 (23:27)    Cevap: 1    Gösterim: 14730  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen eyvallah

    01-10-2011

    Murat Karayılan (Murat Karayılan Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Organize Suclar

    1954 Birecik doğumlu. PKK Terör Örgütüne'1979'da katıldı. Kod adı Cemal. Şu an örgütün lideri. Yüksekokul makine bölümü mezunu. Uzun süre Şanlıurfa civarlarında faaliyet gösterdikten sonra 12 Eylül'de Suriye'ye kaçtı.


    Sonra silahlı güçlerin sorumluluğuna getirildi. İlk başlarda silahlı mücadelenin ön planda olmasını savunan muhafazakâr kanadın lideri olarak tanımlanan Karayılan, son süreçte silahsızlanma adına önemli açıklamalarda bulunuyor. Bu nedenle örgütün derinlerinin sürekli tehdit ve eleştirilerine maruz kalıyor. Lakin militanlar tarafından sevilen bir isim olduğu için Karayılan'a yönelik aleni bir saldırı yapmak şimdilik zor görünüyor.


    Karayılan şartların olgunlaşması hâlinde PKK'nın dağdan inebileceği görüşünü savunuyor ve silahlı mücadelenin aslında bittiğini biliyor. Avrupa görmüş ‘kravatlı' terörist olarak da isimlendirilen Karayılan, gelişen süreçte lider konumunda ancak derin yapının baskıları karşısında çaresiz.


    Bu nedenle, suikast ihtimaline karşı sürekli yer değiştiriyor.



    Enesce bunu beğendi.

    Latest 5 Biyografi





    Murat Karayılan (Murat Karayılan Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları




      Permalink - Mesaj no 1  05-21-2011, 23:27

    --->: Murat Karayılan (Murat Karayılan Kimdir? - Hakkında - Hayatı)


    murat karayılan zerdüşmüdür
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci