Murat Erton (Murat Erton Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Murat Erton (Murat Erton Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: eyvallah   İlk Mesaj: 01-10-2011 (14:17)   Son Mesaj: 01-10-2011 (14:17)    Cevap: 0    Gösterim: 922  

    01-10-2011

    Murat Erton (Murat Erton Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Is Dunyasi-Ekonomi


    Murat Erton 8 Şubat 1968'de Edirne'de doğdu. Annesinin ismi Rezzan, babasının ismi Bahaettin'dir. Ablası İklil kendisinden 9 yaş daha büyüktür. Sanatçı, babasının işi sebebiyle Edirne'de doğumundan sonra yeniden İstanbul'a taşınmıştır. Küçük Murat ablasının desteği ile 4 yaşında okumayı başarmıştır. Bundan sonra ise 5 yaşında Moda İlkokuluna yazılmıştır.

    Saklanbaç gazetesinin açmış olduğu Türkiye'nin En Güzel Çocuğu yarışmasını 1973 tarihinde kazandıktan sonra sinemaya adımını atmıştır. Ülkü Erakalın, Behlül Dal, Ertem Göreç, Guido Zurli, Süreyya Duru gibi büyük yönetmenlerle çalışmış, 1974 te Güneşin Battığı Yer ile Paris'te özel ödül ve 1976 da Sahipsizler ile Altın Portakal kazanmıştır.
    Sanat yaşamı boyunca 13 sinema filmine imza atan Erton, bunun yanı sıra birçok reklam filminde rol almış, fotoroman çekmiş, ayrıca fotomodellik ve mankenlik yapmıştır.

    Profesyonel yaşamını Kadıköy Anadolu Lisesini kazanmasından sonra noktalayan Erton, daha sonra Mimar Sinan Üniversitesinde Şehir Plancılığı eğitimi almış ve şehirsel tasarım konusunda İngilizce yüksek lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesinde tamamlamıştır. Eğitimi süresince Taçspor, Fenerbahçe, Tekel Spor klüplerinde basketbol oynayan Erton, üniversite takımının da sporcu koçluğunu yapmıştır. Mezuniyetinden sonra inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalarda profesyonel hayatına devam etmiş, 1995 yılında askerlik görevini Erzincan'da tamamlamıştır. Askerliğinden sonra Amerika Birleşik Devletleri'nde pazarlama ve yöneticilik eğitimi alan Erton, şu anda sektöründe lider konumdaki bir Alman firması olan DORMA'nın Türkiye Müdürlüğünü devam ettirmektedir.

    Erton Fiat Firmasında Pazarlama Müdürlüğü yapan ve üniversitesinden sınıf arkadaşıyken tanıştığı Banu Erton ile evli ve Yiğit adında bir erkek çocuk babasıdır.




    Latest 5 Biyografi





    Murat Erton (Murat Erton Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları