Muhsin Köktürk (Muhsin Köktürk Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Muhsin Köktürk (Muhsin Köktürk Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: SURALTI   İlk Mesaj: 01-10-2011 (13:57)   Son Mesaj: 01-10-2011 (13:57)    Cevap: 0    Gösterim: 923  

    01-10-2011

    Muhsin Köktürk (Muhsin Köktürk Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Egitim


    1950 yılı Yozgat'ta doğdu. İlk ve ortaöğrenimimi Yozgat'ta tamamladı. 1970 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünden mezun oldu. Sırasıyla Kars-Susuz (Kâzım Karabekir İlköğretmen Okulu), Sivas-Yıldızeli (Pamukpınar İlköğretmen Okulu), Burdur-Bucak (Karapınar Köyü Ortaokulu) ve Ankara'da (Elmadağ Lisesi, Altındağ Çalışkanlar Ortaokulu, Keçiören Ayvalı Ortaokulu, Altındağ Atıfbey Ortaokulu) öğretmenlik, idarecilik yaptı. En son çalıştığı Atıfbey İlköğretim Okulundan 1995 yılında emekli oldu.

    Türk folkloru üzerine uzun yıllar araştırma ve incelemelerde bulundu. Bu çalışmalarımdan bazıları (Yozgat Manilerinde Yergi, Yozgat Atasözlerinden Bir Demet, Yozgat Bilmeceleri …) Türk Folklor Araştırmaları dergisinde yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığının "Öğretmen Yazarlar Dizisi"nde yayımlanan "Günaydın Çocuklar" adlı öğretmenlik şiirleri seçkisi, ilk kitap çalışması oldu. Daha sonra Yıldırım Yayınlarında yazar ve düzeltmen olarak çalışmaya başladı. Bu arada başka yayınevleriyle de çalıştı. 8'i ders kitabı, 10'u da yardımcı ders kitabı olmak üzere Talim Terbiye Kurulunca tavsiyeli 18 kitabı yayımlandı. En son kitabı, “OKS Türkçe Soru Bankası” adıyla Ankara’da Berk Yayınevi aracılığıyla yayımlandı.
    '
    Evli ve üç çocuk babasıdır.''




    Latest 5 Biyografi





    Muhsin Köktürk (Muhsin Köktürk Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları