Mesut Ölçal (Mesut Ölçal Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Mesut Ölçal (Mesut Ölçal Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Abidinsener   İlk Mesaj: 12-24-2010 (23:01)   Son Mesaj: 12-24-2010 (23:01)    Cevap: 0    Gösterim: 1067  

    12-24-2010

    Mesut Ölçal (Mesut Ölçal Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Is Dunyasi-Ekonomi


    1956 yılında Gaziantep'te doğan Mesut Ölçal, ilk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep'te tamamladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. Bir müddet serbest çalıştıktan sonra Gaziantep Ticaret ve Sanayi Odası'nda göreve başladı. 1984 yılından beri Gaziantep Ticaret Odası Genel Sekreterliği görevini yürütmektedir.

    Yurtiçinde ve yurtdışında sık sık mesleki tetkik ve incelemelerde bulunan Ölçal, gerek Gaziantep'te gerekse il dışında çeşitli komisyon ve kurullarda görev yapmaktadır. Turizm Derneği, Tüketici Derneği, Kalite Derneği, İktisat Fakültesi Mezunlar Cemiyeti, Türkiye Turizm Yazarları ve Gazeteciler Derneği ve Gaziantep Kulübü üyesi olup, en son olarak Gaziantep' Fahri Trafik Müfettişleri Derneği'ni kurarak Kurucu Başkanlık ve Gaziantep Tüketiciyi Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.

    Katıldığı eğitimler ve yer aldığı komisyonlar:
    KOSGEB tarafından verilen Yönetim Danışmanlığı eğitimi programı, AB Komisyonu Türkiye Temsilciliği tarafından 1996 yılından itibaren düzenlenen AB ile ilgili eğitimlere katılım, Dışişleri Bakanlığı Protokol Eğitim Semineri, Dışişleri Bakanlığı Türk Dış Politikası Semineri, KOBİ'lerin sorunları ve çözüm yolları eğitim semineri, DEİK Türk - Yunan İş Konseyi alt komisyon başkanlığı, İsrail'de düzenlenen "Tarım Teknolojileri, Kalkınma ve Girişimcilik" semineri, Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen "Modern Yönetim Teknikleri" semineri, DPT Sosyal Gelişim Özel İhtisas Komisyonu Üyeliği, GAP Bölge Kalkınma İdaresi'nin bünyesinde bulunan GAP Bölgesi sanayi sektörü öncelikli sorunlar belirtme komisyon üyeliği, TOBB tarafından düzenlenen muhtelif eğitim seminerlerine katılım, British Council tarafından düzenlenen STK Gençlik Eğitim Projesi Eğitim Seminerlerine katılım, İl Çıraklık Kurulu üyeliği ve Mesleki Eğitim çalışmalarına katılım.

    Mesut Ölçal evli ve iki çocuk babasıdır.




    Latest 5 Biyografi





    Mesut Ölçal (Mesut Ölçal Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları