Yrd. Doç. Merih Ercan (Yrd. Doç. Merih Ercan Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Yrd. Doç. Merih Ercan (Yrd. Doç. Merih Ercan Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: biyografist   İlk Mesaj: 12-24-2010 (23:06)   Son Mesaj: 12-24-2010 (23:06)    Cevap: 0    Gösterim: 978  

    12-24-2010

    Yrd. Doç. Merih Ercan (Yrd. Doç. Merih Ercan Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat


    1956 yılında Adapazarı'nda' babamın öğretmenlik yaptığı köyde doğdum. Resim yeteneğim anne tarafından gelir. Annemin amcası, amcasının kızı, kızının kızı hepsi plastik sanatlarıyla alakalıdır.' Lise öğrenimimi Adapazarı'nda tamamladım.Ardından Bursa Eğitim Enstitüsü’nde bir yıl okudum. Daha sonra Devlet Güzel Sanatlar Akademisi' ne gittim. Beş yılık eğitimim sonucu Yüksek Ressam olarak mezun oldum. Akademi’ye devam ederken çalıştım. Kabataş’ta desinatörlük yaptım.'Desen, kreasyon çizdim. 600 illüstrasyon yaptım, 3 kitap resimledim.


    Sanatın merkezi İstanbul’du. İstanbul’da' bohem sanatın solunduğu bir ortamda olmayı düşlüyordum. Ancak mezun olduktan sonra askere alınmayınca, bir gelirim olsun diyerek Eğitim Fakültesi’ne başvurdum. Bir gazetede ilanını görmüştüm. Başvurum kabul edildi. 1973 yılında lise son sınıfta bir mimarlık bürosunda başlayan çalışma hayatım Eğitim Fakültesi’nde uzun yıllar öğretim üyeliği yaparak devam etti.


    Resim, heykel, seramik, grafik, tekstil, plastik sanatlar, boyutlu sanatlar hepsine' ilgim oldu. Tüm bu alanlarda birçok iş yaptım. Resmi ahşapla buluşturup üç boyuta taşıdım. Çok sayıda karma sergim var. 15’e yakın kişisel sergi açtım. Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin kuruluşunda görev aldım. Fakülte'de öğretim üyesi sıkıntısı vardı o tarihlerde yoğun çalışmalarım vardı.Kendime daha çok zaman ayırmak istedim. “Kamuda bu kadar çalışmaya yeter” diyerek daha özgür kalma ve daha özgür üretme adına emekli olmayı tercih ettim.


    Resim sanatına duyarlı kişilerin buluştuğu Gökkuşağı Atölyesi’nin yanı sıra' Mimarisi, projesi, herşeyi bana ait olan Alaattinbey’deki bireysel atölyemde de çalışmalarımı sürdürüyorum. Halen devam eden pek çok proje var.


    Başlıca Çalışmalar:
    Cemal Nadir Rölyefi,
    Karagöz Evi dış cephe Rölyefi,
    Botanik parkı girişi Rölyefi
    Hayvanat Bahçesi girişi
    Mihraplı Şehitlik Anıtı
    Görükle Kampusu’ndeki anıtlar
    Gemlik Saat Kulesi
    Heykel Saat Kulesi (Bursa)
    Akdağ Saat kulesi' (Yozgat)
    Adliye Sarayı içindeki Atatürk Kompozisyonu
    Erdem Saker döneminde yapılan dükkân dış cephe çalışmaları (Bursa/Kültürpark)




    Latest 5 Biyografi





    Yrd. Doç. Merih Ercan (Yrd. Doç. Merih Ercan Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları