Dr. Mehmet Hilmi Güler (Dr. Mehmet Hilmi Güler Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Dr. Mehmet Hilmi Güler (Dr. Mehmet Hilmi Güler Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: SURALTI   İlk Mesaj: 12-17-2010 (06:49)   Son Mesaj: 12-17-2010 (06:49)    Cevap: 0    Gösterim: 652  

    12-17-2010

    Dr. Mehmet Hilmi Güler (Dr. Mehmet Hilmi Güler Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    Mehmet Hilmi Güler, 1949 yılında Ordu'da doğdu. İlk, ortaokul ve lise öğrenimini Ordu'da tamamlayan Güler, 1972 yılında ODTÜ'den Metalürji Mühendisi olarak mezun oldu. Güler, aynı üniversitede yüksek lisans ve doktora yaptı. Dr. M. Hilmi Güler, bazı üniversitelerde asistan ve öğretim görevlisi olarak çalıştı.

    Daha sonra Türk Uçak Sanayii T.A.Ş-TUSAŞ'ta proje mühendisi ve grup başkanı, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu-TÜBİTAK'ta uzman müdür, başkan yardımcısı ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Güler, aktif olarak bilimsel ve teknik araştırma projeleri yürüttü.

    Güler, Ereğli Demir ve Çelik Sanayii T.A.Ş, İGDAŞ gibi resmi kurum ve özel sektör kuruluşlarında yönetim Kurulu Üyesi, Murahhas Aza ve Genel Koordinatör olarak çalıştı.

    Güler, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) ve Etibank'ta Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.
    Evli ve iki çocuk babası olan ve İngilizce bilen Dr. Mehmet Hilmi Güler, Araştırma ve Geliştirme, Yatırım, Proje Yönetimi, Şirketlerin Yeniden Yapılanması ile Etkinlik ve Verimlilik konularında danışmanlık yaptı.

    Güler, 3 Kasım seçimlerinde Ordu'dan milletvekili seçilerek parlamentoya girdi ve 58. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak atandı.




    Latest 5 Biyografi





    Dr. Mehmet Hilmi Güler (Dr. Mehmet Hilmi Güler Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları