Mehmet Faraç (Mehmet Faraç Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Mehmet Faraç (Mehmet Faraç Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Abidinsener   İlk Mesaj: 12-17-2010 (05:31)   Son Mesaj: 12-17-2010 (05:31)    Cevap: 0    Gösterim: 825  

    12-17-2010

    Mehmet Faraç (Mehmet Faraç Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    Güneydoğu kaynaklı sosyal-siyasal ve toplumsal araştırmalarıyla tanınan Mehmet' Faraç, 1965 yılında Urfa’da doğdu. Gazeteciliğe 1983 yılında Urfa’da Cumhuriyet muhabiri olarak başladı. Yerel gazete ve radyolarda yöneticilik yaptı.


    1985 yılında Çağdaş Gazeteciler Derneği’nce (Fotoğraf), 1986’da da Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nce (Haber) dalında Yılın Gazetecisi seçildi.


    Mehmet Faraç, 1995 yılından bu yana İstanbul’da, Cumhuriyet Gazetesi’nin Yurt Haberleri Servisi Şefi olarak görev yapıyor.


    Yazar, Cumhuriyet Gazetesi’nde özeti yayımlanan “Töre Kıskacında Kadın” adlı incelemesiyle, 1997 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nce Yılın Başarılı Gazetecisi seçildi. İnceleme ilk kez 1998 yılında Çağdaş Yayımları’nca kitap olarak basıldı, ikinci baskısı ise 2002’nin ortalarında Günizi Yayıncılık’tan çıktı.


    Kadın örgütleri arasında ve kamuoyunda yankı bulan kitap, Güneydoğu kadının içinde bulunduğu durumun tartışılmasını sağlarken, İngiliz The Independent ve ABD’deki' The New York Times ile' Herald Tribune gazetelerince töre araştırmalarında kaynak olarak gösterildi.


    Mehmet Faraç, Türkiye Hizbullahı’yla ilgili ilk kitap olan “Kod Adı Hizbullah”ı da Faik Bulut’la birlikte kaleme aldı.


    Yazarın “Töre-Terör-Toprak” üçlemesinin son kitabı olan ve otoritelerin “Bir destan”diye tanımladığı “Suyu Arayan Toprak, Harran ve Fırat’ın Bin Yıllık Dramı” ise 2001 yılı içinde yayımlandı.'''''


    Mehmet Faraç’ın dördüncü kitabı olan “Batman’dan Beykoz’a, Hizbullah’ın Kanlı Yolculuğu” da, 2001 yılının sonunda piyasaya çıktı. “Kod Adı Hizbullah”ın ikinci cildi sayılabilecek bu kitabın özeti, Cumhuriyet Gazetesi’nde yayımlandı ve yazara “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 2000 Yılı Araştırma Ödülü”nü kazandırdı.


    Aralık 2002'de yayımlanan “Kötüler Mahallesi” yazarın beşinci kitabı.


    Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Akademi İstanbul'da Yerel Basın ve Araştırmacı Gazetecilik dersleri veren Faraç evli, Murat ve Fırat adlı iki çocuk babası.


    '






    Latest 5 Biyografi





    Mehmet Faraç (Mehmet Faraç Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları