Mehmet Eymür (Mehmet Eymür Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Mehmet Eymür (Mehmet Eymür Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: KaJmErAnNn   İlk Mesaj: 12-17-2010 (05:31)   Son Mesaj: 12-17-2010 (05:31)    Cevap: 0    Gösterim: 708  

    12-17-2010

    Mehmet Eymür (Mehmet Eymür Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    Mehmet Eymür, 1943 yılında İstanbul'da doğdu. MİT Eski Kontr-Terör Daire başkanıdır. Mardin MİT Bölge Müdürlüğü, Ankara Kontrespiyonaj Dairesi Kaçakçılık ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ve 1975'te Ankara MİT Bölge Dairesi Başkanlığı Takip Şube Müdürlüğü de yapan Eymür, ASALA'ya karşı eylemlerde görev aldı.


    70'li yılların başında girdiği MİT'te Alaattin Çakıcı'nın yakalanmasının ardından Washington'dan merkeze çağırıldı. Emeklilik kararına direnince MİT Yasası'nın 19. Maddesi işletildi ve Mesut Yılmaz'ın onayıyla Şeker Fabrikaları'na müşavir olarak atandı. Daha sonra emekliye ayrılarak Washington'a yerleşen Eymür, en son İnternet'te açtığı sitede yaptığı açıklamalarıyla gündeme geldi.


    '2006 yılında, otel ve kumarhaneleri işleten Princess Group'un başında,' CEO olarak işe başladı. MİT'in, adından en fazla söz ettiren isimlerin biri olan Mehmet Eymür, "Sentez" isimli kitabıyla Milli İstihbarat Teşkilatında ( MİT ) bulunduğu dönemlerde elde etmiş olduğu bilgileri okurlarıyla paylaşıyor.





    Latest 5 Biyografi





    Mehmet Eymür (Mehmet Eymür Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları