Mehmet Ali Demirel (Mehmet Ali Demirel Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Mehmet Ali Demirel (Mehmet Ali Demirel Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Yes Man   İlk Mesaj: 12-17-2010 (04:47)   Son Mesaj: 12-17-2010 (04:47)    Cevap: 0    Gösterim: 868  

    12-17-2010

    Mehmet Ali Demirel (Mehmet Ali Demirel Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat


    Mehmet Ali Demirel 6 Ağustos 1955 yılında Ankara'da doğdu. 1972 yılında Ankara Tevfik Fikret Lisesinden mezun oldu ve Hacettepe Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümüne girdi.


    Mezuniyeti ardından, Fransa'da, Grenoble Üniversitesi "Görsel-işitsel iletişim teknolojileri" bölümünde gördüğü ikinci Üniversite eğitimini 1984 yılında tamamladı. Yurtdışında bulunduğu yıllarda Belçika televizyonu RTBF'in Haber bölümünde "Haber Yönetmenliği",' Fransız yönetmen François Truffaut'nun yanında "Sinema yönetmenliği" deneyimini geliştirdi.


    1985 yılında TRT' Genel Müdürlüğü Haber Dairesi Başkanlığı'nda Yönetmen olarak başladığı meslek hayatını, kurucu ekibinde yer aldığı TRT 2 Haber'de, Can Okanar ve Cevat Taylan yönetimlerinde sürdürdü.


    1992 yılında TRT'den ayrılarak, Nuri Çolakoğlu yönetiminde yapılanmakta olan SHOW Tv'nin kurucu ekibinde yer aldı.' İki yılı Paris'te, altı yılı İstanbulda olmak üzere, sekiz yıl süreyle SHOW TV'nin Yayın Yönetim Müdürü olarak,' Nuri Çolakoğlu, Güneri Civaoğlu,' Faruk Bayhan ve Murat Saygı yönetiminde görev yaptı.


    1999 yılında DİGİTÜRK kurucu ekibinde Yayınlar Koordinatörü olarak görev alan Mehmet Ali Demirel, çalışmalarını, televizyonların kuruluş ve yönetim modellerinde yoğunlaştırdı.
    '
    Bu süreçte, Program bazındaki faaliyetlerini de sürdürerek TRT 1 için Hıncal Uluç yönetiminde hazırlanan' 3,5 saatlik canlı program Telepazar'ın yapım ve yönetiminde görev aldı.
    2002 yılından itibaren Televizyon proje çalışmalarına ve realizasyonlarına ağırlık veren Mehmet Ali Demirel, türlerinin ülkemizdeki ilk örnekleri olan Tv kanallarının kuruluş ve yönetimini üstlendi. Bu çerçevede, Genel Yayın Yönetmeni olarak, 2003 yılında Fenerbahçe Tv'nin,' 2006 yılında Emlak Tv'nin hayata geçirilmesine imza attı.






    Latest 5 Biyografi





    Mehmet Ali Demirel (Mehmet Ali Demirel Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları