Malcolm Stevenson (Malcolm Stevenson Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Malcolm Stevenson (Malcolm Stevenson Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: eyvallah   İlk Mesaj: 12-13-2010 (20:56)   Son Mesaj: 12-13-2010 (20:56)    Cevap: 0    Gösterim: 853  

    12-13-2010

    Malcolm Stevenson (Malcolm Stevenson Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    Ünlü "Forbes" adlı ekonomi dergisini çıkartan Amerikalı yayıncı, dünyanın en zengin adamları arasında sayılmaktaydı. Forbes medyada kendisini göstermekte de çok ustaydı ve sıradışı motosiklet gezileri ve balonlu uçuşlarıyla da kendisine bir isim yaptı.

    Forbes New York'ta bir yayıncının oğlu olarak dünyaya geldi. Koleji bitirdikten sonra 1937'de Princeton Üniversitesi'nde ekonomi politik okumaya başladı ve buradan mezun oldu. Üniversite diplomasını 1941'de eline aldıktan bir yıl sonra asker olarak İkinci Dünya Savaşı'na katıldı. Ağır yaralanarak savaşın bitmesine az kala ABD'ye döndü.

    Şirket hiyerarşisinde uzun uzadıya yükselmesine gerek kalmadan, Forbes 27 yaşında babasının yayınevine başkan yardımcısı ve ortak olarak girdi. Toplum içinde böylelikle itibara kavuştuktan sonra, politikada kariyer sahibi olmak istedi. Forbes 1925'de Cumhuriyetçi Partiden New Jersey senatörü olarak seçildi ve bu görevini 1958'e kadar sürdürdü. 1957'de New Jersey valiliğine getirilmek için harcadığı emekler boşa gitti.

    Forbes babasının şirketine girdikten on yıl sonra, 1957'de yayınevinin tek sorumlu yöneticisi pozisyonundaydı. Aynı zamanda yayınevlerinin etiketi sayılan "Forbes" adlı ekonomi dergisinin yazı işleri müdüriüğünü üstlendi. Yedi yıl sonra şirketin yönetim kurulu başkanlığına da getirildi.

    Dergisinin başarısı (1994 ortalarındaki satışı: Almanca baskısı yaklaşık 120.000; İngilizce baskısı yaklaşık 700.000) ve diğer yayınları ve başka şirket ortaklıkları sayesinde multimilyonerliğe yükselmiş olan Forbes, parasını öncelikle pahalı, eksantrik seyahatler için sarfediyordu. Motosiklete binmesini ancak 60'li yılların sonuna doğru öğrenen Forbes, önce Harley Davidson marka motosikletiyle ABD'yi boydan boya geçti. Ayrıca tutkulu bir baloncu haline de geldi. 53 yaşında balonla ABD üzerinden başarılı bir biçimde geçince, kendi reklamını yaptığı gibi, birkaç dünya rekoru da kırmış ve havacılık dalında çok sayıda ödül kazanmış oldu.

    Birçok ülkede muhteşem malikanelere sahip olan dünya yurttaşı Forbes, kendisine koleksiyoncu olarak da bir isim yaptı. Özel ilgi alanlarına çinko oyuncak askerlerle gemi modelleri giriyordu.

    Forbes 1980 yılında işletmesinin başkanlığını devrettikten ve yönetim kurulu başkanlığını üstlendikten sonra, kendini tamamen eksantrik seyahat tutkusuna adadı. 1982'de motosikletiyle Çin Halk Cumhuriyeti'ni gezdi. Bunu izleyen yıllarda Pakistan'ı ve SSCB'yi turladı ve memleketlisi Armand Hammer'in temasta bulunduğu çevreleri gezi planlarında kullandı. Medyanın taşıdığı önemin bilincinde bir kapitalist olan Forbes, gezilerinde aile fertlerinin olduğu kadar, basın ve televizyon temsilcilerinin de kendisine eşlik etmesine izin veriyordu. Bu seyahatlerinde kendisini uluslararası uzlaşmaya katkıda bulunmak isteyen, halklar arasındaki bir elçi gibi görüyordu.

    "Forbes" Almmanya'da Atlantik'i geçmek istediği Helyum ile doldurulmuş olan balonu 1985'te gondolünden kopunca Forbes'in şevki kırıldı. Yaralanmadan kurtulan Forbes, bu girişiminden vazgeçti ve gezi anılarını Around the World on Hot Air and Two Wheels (Sıcak Hava ile ve İki Tekerlek Üzerinde Dünya Turu) adlı kitabında yayınladı. Aynı yıl içinde 66 yaşındaki Forbes, 40 yıl evli kaldığı ve birlikte beş çocuk sahibi olduğu Roberta Remsen'den boşandı.

    Forbes, Alman yayıncı Hubert Burda ile bir işbirliği sözleşmesi imzalayınca, ünlü ekonomi dergisi Alman piyasasına girmeyi başardı. Buna göre ABD'de iki haftada bir çıkan dergi, Almanya'da ayda bir çıkacaktı. Amerika Birleşik Devletleri'nin en zengin adamları arasında sayılan Forbes, bu anlaşmadan bir yıl sonra 70 yaşında Far Hills/New York'ta öldü.






    Latest 5 Biyografi





    Malcolm Stevenson (Malcolm Stevenson Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları