Maksut Mete (Maksut Mete Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Maksut Mete (Maksut Mete Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: KaJmErAnNn   İlk Mesaj: 12-13-2010 (19:59)   Son Mesaj: 12-13-2010 (19:59)    Cevap: 0    Gösterim: 1051  

    12-13-2010

    Maksut Mete (Maksut Mete Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    Maksut Mete, 1953 yılında Rize - İyidere'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 1979 yılında hakim adayı olarak görevine başladı.


    Aralarında Gebze ve Beykoz'un da bulunduğu ilçelerde hakimlik yaptı. İstanbul Ticaret Mahkemesi Başkanlığı görevinden sonra Ak Parti iktidarı sırasında Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini vekaleten yürüttü.


    Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olmasından sonra 2007 yılında bu göreve asaleten atandı. 2009 yılının Ocak ayında Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevine getirildi.


    2009 yılı Ekim ayında da, Gümrük Müsteşarı olarak atandı.


    14 Ekim 2009 yılında Emin Zararsız'ın yerine Gümrük Müsteşarlığına atanan Maksut Mete, 3 Ağustos 2010 Salı günü itibariyle emeklilik dilekçesini verdi. Görevinde daha bir yılı bile doldurmayan Mete, Gümrük Müsteşarlığı görevinden önce Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevini sürdürüyordu.


    Başbakan Erdoğan'a yakın olduğu bilinen ve aynı zamanda Rizeli hemşerisi olan Mete, Ak Parti döneminde önce Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, ardından da Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı olmuştu.


    Mete'nin, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile arasındaki sorunlar nedeniyle görevinden ayrıldığı belirtiliyor.


    Mete'nin ismi son olarak başında bulunduğu Gümrük Müsteşarlığı'nın Halkalı-Ankara hattında yaptığı 1 milyar dolarlık hayali ihracat vurgunu operasyonunda gündeme gelmiş, Mete operasyonu bizzat yönetmişti. Hayali ihracat operasyonunda 59 kişi gözaltına alınmıştı.






    Latest 5 Biyografi





    Maksut Mete (Maksut Mete Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları