Mahmut Şakar (Mahmut Şakar Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Mahmut Şakar (Mahmut Şakar Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Harezmi   İlk Mesaj: 12-13-2010 (19:57)   Son Mesaj: 12-13-2010 (19:57)    Cevap: 0    Gösterim: 3417  

    12-13-2010

    Mahmut Şakar (Mahmut Şakar Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Organize Suclar


    Uzun dönem PKK Terör Örgütü başı Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yaptı. Bu süre zarfında 74 kez İmralı'da görüşme yaptı. Örgütü önemli ölçüde yönlendiriyor. Hikmet Fidan cinayetinde de azmettirici olarak adı geçiyor.


    Avukat Hüseyin Yıldırım, Şakar'ı anlatırken onun derin yapısını şöyle deşifre ediyor: “Öcalan'ın avukatı Mahmut Şakar, PKK'nin kongresine katılıyor, kameraları, teypleri kapattırıyor... ‘Ben başkanın vekili olarak geldim.


    Bu kongreden savaş kararı çıkacak' diyor. Ve PKK, o kongrede birden savaş kararı alıyor (1 Haziran 2004). Peki, bu savaş kararını kim aldırdı? Ben o kongrede bulunanlarla konuştum, kimse savaş taraftarı değilmiş. Bakın... Öcalan teslim olduktan sonra örgütte bir dağılma süreci başladı.


    O dağılma sürecini durdurmak için Asrın Avukat Bürosu diye yüzden fazla avukatlı bir yapı tesis ettiler. Öcalan'ı ve PKK'yi bu avukatlar yönetiyor.” Şakar Avrupa'da yaşıyor ve zaman zaman Kandil'e gidip derin yapı ile toplantılar yapıyor






    Latest 5 Biyografi





    Mahmut Şakar (Mahmut Şakar Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları