Korhan Abay (Korhan Abay Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Korhan Abay (Korhan Abay Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: KaJmErAnNn   İlk Mesaj: 12-11-2010 (01:00)   Son Mesaj: 12-11-2010 (01:00)    Cevap: 0    Gösterim: 908  

    12-11-2010

    Korhan Abay (Korhan Abay Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Basin-Yayin


    1954 yılında İstanbul'da doğan Abay, Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi. Tiyatro kariyeri 1974 yılında başladı ve o günden bu yana 25 tiyatro oyununda rol aldı. "Çılgınlar Kulübü" adlı oyunu Türkçe'ye çevirdi (1980). "Hayvanat Bahçesi" adlı oyunu yazdı (1982), "Büyük Koşu" adlı üç bölümlük TV dizisini yazdı, yönetti, başrolünü ve yapımcılığını üstlendi (1987).


    Aynı yıl başladığı sunuculuk kariyeri bütün diğer uğraşlarının önüne geçti. Büyük çoğunluğu canlı yayın olmak üzere toplam 400 kadar TV programı, uluslararası yarışma ve ödül töreni sundu. Bunların önemli bölümünde, yapımcı, genel yönetmen, danışman olarak da sorumluluk taşıdı. İngilizce ve Fransızca'yı ileri düzeyde konuşmasının yanı sıra, ön hazırlıkla, İtalyanca ve Almanca sunuş da yapabilmesi onu çok dilde sunulması gereken uluslararası etkinliklerin vazgeçilmez sunucusu yaptı.


    Birlikte sunuculuk yaptığı kişiler arasında Ornella Muti, Francesca Dellera, Peter Marshall, Bo Derek, Ursula Andress, Anthony Delon gibi sanatçılar; sahnede ağırladığı ünlüler arasında ise Shirley Bassey, Bernando Bertolucci, Naomi Campbell'den Jacques Seguela'ya kadar çok sayıda dünyaca tanınmış kişiler bulunmaktadır.





    Latest 5 Biyografi





    Korhan Abay (Korhan Abay Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları