John Steinbeck (John Steinbeck Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

John Steinbeck (John Steinbeck Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Abidinsener   İlk Mesaj: 12-06-2010 (22:50)   Son Mesaj: 12-06-2010 (22:50)    Cevap: 0    Gösterim: 878  

    12-06-2010

    John Steinbeck (John Steinbeck Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Edebiyat


    1902 yılında doğdu. California’da bir ırgat ailenin çocuğu olan John Steinbeck, yaşıtları gibi küçük yaşlarda çiftçilik yaptı. Üniversitede okuyabilmek için duvarcılık, boyacılık, kapıcılık, eczacılık işleri yaptı.
    27 yaşında ilk romanı "Altın Kadeh" i yazdı. Bu yıllarda; balıkçılar, serseriler ve her türden renkli kişilerle ilişkiler geliştirdi. John Steinbeck’in eserlerini, imgelerden bolca yararlanan "sanatsal" eserler olmaktan çok, yüzyılın başında önemli toplumsal değişimler yaşanan topraklarda, toplumsal gerçekliğin, ayrıntılı bir gözleme dayanan, tamamıyla gerçekçi birer yansıtılışıdır. 1968 yılında öldü.

    En önemli eseri olan "Gazap Üzümleri" romanında, tarımdaki hızlı kapitalistleşme sürecini anlatır. "Fareler ve İnsanlar", "Sardalya Sokağı", "Cennetin Yolu", yazarın diğer önemli eserleri arasındadır. California’daki ırgatların grevini "Bitmeyen Kavga" adlı romanında anlatmıştır.





    Latest 5 Biyografi





    John Steinbeck (John Steinbeck Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları