İsmail Safi (İsmail Safi Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

İsmail Safi (İsmail Safi Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: eyvallah   İlk Mesaj: 11-30-2010 (03:52)   Son Mesaj: 11-30-2010 (03:52)    Cevap: 0    Gösterim: 1036  

    11-30-2010

    İsmail Safi (İsmail Safi Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    20 Ocak 1968 tarihinde Çayeli / Rize doğumlu olan Safi, Orta öğrenimini sırasıyla Çataklıhoca İlkokulu, Gündoğdu Ortaokulu ve Rize Lisesi’nde tamamlamıştır.


    Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi "Kamu Yönetimi" Bölümü’nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde "Kent ve Çevre Bilimleri" dalında yüksek lisans yaparak,' "Türkiye’de Bölgesel Yönetim Arayışları" adlı tezini yayınladı.


    Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde "Siyaset Bilimi" dalında doktora çalışmalarına devam etmekte ve "Türkiye’de Muhafazakarlığın Gelişimi ve Muhafazakar Demokrat Kimlik Arayışları" adlı Doktora tezini hazırlamaktadır.


    1992-95 yılları arasında "Türk Demokrasi Vakfı" bünyesinde çeşitli çalışmalar yürüttü. Bu vakıf bünyesinde kurulan ve üniversite gençliğine yönelik çalışmalar yapan "Demokrasi Kuşağı"nın kuruluşunda görev aldı.


    1994-1999 yılları arasında "Liberal Düşünce Topluluğu"nun çalışmalarına katıldı. 2000 yılı başında, çoğu akademisyenlerden oluşan bir grupla; Türkiye politikaları, uluslararası ilişkiler ve Orta Asya üzerine çalışmalar yürüten bir think tank kuruluşu olan "Avrasya Kuşağı Düşünce Grubu"nu kurdu ve halen bu grubun başkanlığını yürütmektedir. 2003 yılında İngiltere’de Muhafazakar Parti ve ona yakın think tank kuruluşları ve IDU (International Democtrat Union) üzerinde araştırma yaptı.


    Milli Güvenlik Akademisi’nden mezun olmuştur. Avrasya Demokrasi Derneği’nin Kurucusu ve Genel Başkanıdır.


    AK Parti’nin Kurucular Kurulu üyesi olup, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı, Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı, Dış İlişkiler Danışma Kurulu Üyeliği ve Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği (MDK) görevlerinde bulundu. Halen AK Parti Genel Sekreter Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.


    İngilizce bilmektedir.






    Latest 5 Biyografi





    İsmail Safi (İsmail Safi Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları