İsmail Hayal (İsmail Hayal Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

İsmail Hayal (İsmail Hayal Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Harezmi   İlk Mesaj: 11-30-2010 (03:22)   Son Mesaj: 11-30-2010 (03:22)    Cevap: 0    Gösterim: 1100  

    11-30-2010

    İsmail Hayal (İsmail Hayal Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Basin-Yayin


    İsmail Hayal 23.05.1969 tarihinde Gümüşhane Merkez Demirören Köyü’nde doğdu. Trabzon Atatürk İlköğretim Okulu ve Trabzon Endüstri Meslek Lisesi’ni bitirdi. 1993 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları ve Öğretimi Ana Bilim Dalından mezun oldu. Kars Kağızman’da sınıf öğretmeni olarak göreve başladı. 1995 yılında Ankara Etimesgut ve Balıkesir Çayırhisar’da kısa dönem olarak vatani görevini tamamladı.


    Gümüşhane Kürtün ve Gümüşhane Merkez Kocayokuş İlköğretim Okulu Müdür Yetkili Öğretmenliği görevinde bulundu. 2004 yılında Rehber Öğretmen branşına geçerek Gümüşhane Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nde çalışmaya başladı. 24.11.2006 yılında Uzman Öğretmen oldu. Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölüm Başkanlığı ve Müdür Yardımcılığı yaptı.'


    Ortaokul yıllarında başladığı resim, karikatür ve şiir çalışmalarını üniversite yıllarında geliştirdi. Karikatür, desen, şiir ve makaleleri Ankara Gündem, Gümüşhane Kuşakkaya, Gümüşkent, Gümüşkoza, Harşit’in Sesi ve Trabzon Türksesi Gazetesi’nde yayımlandı. Birçok ödüller aldı. Hayalce (Şiirler), Köyüm Demirören (Araştırma), Gümüşhaneli Şairler Antolojisi ve Fıkralarla Gümüşhane adlı yayımlanmış dört eseri bulunmaktadır. Hasret (Şiir), Göze (Şiir), Gümüşhane Türküleri ve Gümüşhaneli İz Bırakanlar (Araştırma) eserleri yayıma hazır durumdadır. Kuşakkaya Gazetesi’nde başlattığı “Hayal Dükkanı” adlı kültür sanat sayfası ve Hayal Ötesi başlığı altında makaleleri Gümüşkoza Gazetesi’nde devam etmektedir.


    Gümüşhane Gazeteciler Derneği ve İLESAM üyesidir. Eğitim Bir Sen Basın Yayın Sekreterliği, GÜYAD (Gümüşhane İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği) Gümüşhane Temsilciliği yapmaktadır.


    İsmail Hayal evli ve iki çocuk babasıdır.






    Latest 5 Biyografi





    İsmail Hayal (İsmail Hayal Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları