İsmail Güneş (İsmail Güneş Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

İsmail Güneş (İsmail Güneş Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: biyografist   İlk Mesaj: 11-30-2010 (03:11)   Son Mesaj: 11-30-2010 (03:11)    Cevap: 0    Gösterim: 1344  

    11-30-2010

    İsmail Güneş (İsmail Güneş Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Basin-Yayin


    İsmail Güneş (İHA Sivas Muhabiri) 15 Şubat 1975 tarihinde Sivas'ta dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra, askerliğini Güneydoğu'da yaptı.


    1994 yılında Sivas'ta yerel yayın yapan Bizim Sivas Gazetesi'nde muhabir olarak görev yaptı. 1998 yılından itibaren İhlas Haber Ajansı'nın Sivas muhabiri olarak görev yapıyor.


    Yasemin Güneş ile 7 yıldır evli olan İsmail Güneş'in 5 yaşında Tuluğhan ve 3 yaşında Çağan adlı 2 oğlu var.


    Helikopter Kazası
    BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 25 Mart 2009 günü seçim çalışmalarını yürütmek üzere kiralanan özel bir firmaya ait helikopterle Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit İlçesi'nden Yozgat'ın Yerköy İlçesi'ne giderken kaza geçirdi ve helikopter Enkaza uzun süre ulaşılamamış ve arama çalışmaları zor şartlarda devam etmiştir.
    Enkaza ulaşıldı
    Enkaza 27 Mart 2009 günü kazadan yaklaşık 47 saat sonra bulundu. Ancak İsmail Güneş enkaz çevresinde bulunamamıştı.
    Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu kayıp olan İHA muhabiri İsmail Güneş'in cesedi, 30 Mart 2009 günü bir kaya kovuğunda üzeri karla kaplı vaziyette bulundu.''


    Enkazın 500-600 metre doğu tarafında Jandarma Özel Harekat Arama Kurtarma Timleri, İHA muhabiri İsmail Güneş'in cansız bedenini bir kaya kovuğunda üzeri karla örtülmüş bir şekilde buldu.


    Güneş'in cesedinin bulunmasının ardından Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır ve Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait bir helikopterle Jandarma Alay Komutanı Albay Sezai Akgün de Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir helikopterle cesedin bulunduğu bölgeye gitti.


    İsmail Güneş'in bir yakını da Vali ve Emniyet Müdürü'nün bulunduğu helikoptere alınarak enkaz bölgesine götürüldü.


    Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayıp, İHA Muhabiri İsmail Güneş'in cesedine ulaşıldığını haber verdi.


    KURTULMAK İÇİN SAATLERCE ÇIRPINMIŞ, KOLTUĞU KIZAK OLARAK KULLANMIŞ
    Helikopterin enkazının bulunduğu yere 500 metre uzaklıkta bir kaya oyuğunda bulunan İsmail Güneş'in bacağı kırıldığı için helikopter koltuğu ile yokuş aşağı kaydığı ortaya çıktı. Güneş'in enkaz bölgesini kurtulma çabasıyla ayrıldığı ve cesedinin bulunduğu kaya altına sığındığı anlaşıldı.
    Jandarma Özel Harekat Arama Kurtarma Timleri tarafından yüzü karlarla örtülü olarak bulunan Güneş'in cenazesi kaza bölgesinden alınarak Göksun'a getirildi. Burada işlemlerin tamamlanmasının ardından cenaze Sivas'a gönderilecek.


    DONARAK ÖLMÜŞ
    Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne Adana Adli Tıp Kurumu’ndan gelen 4 kişilik uzman ekibin yaptığı otopsi tamamlandı. Otopside, Güneş’in sol ayak bileği ile 2 kaburga kemiğinin kırık olduğu, ölümünün ise soğuk nedeniyle donanak olduğu belirlendi.
    SAVCI OTOPSİ RAPORUNU AÇIKLADI
    Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, helikopter kazasında BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 4 kişinin ölümüne ciddi travmatik yaralanmanın neden olduğunu bildirdi.
    Fevzi Büyüktümtürk, yaptığı yazılı açıklamada, 25 Martta Kahramanmaraş merkeze bağlı Döngel köyü yakınlarında meydana gelen, Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindekilerin hayatını kaybettiği kazanın ardından, cumhuriyet başsavcılığınca, aralarında Adana Adli Tıp Grup Başkanı'nın da yer aldığı 4 adli tıp uzmanı ve 1 pataloğun 28 Martta ölü muayene ve otopsi işlemi yaptığını kaydetti.


    Bilirkişi heyetince, kazada Yazıcıoğlu ve 4 kişinin ölümüne yol açacak ciddi travmatik yaralanmalar söz konusu olduğunun belirtildiğini ifade eden Büyüktümtürk, ölümlerin tamamının kazayı takip eden kısa süre içinde meydana geldiği, bu sürenin yarım saat ile 1 saati geçmeyecek bir zaman dilimi olduğu düşünce ve kanaatine varıldığını bildirdi.


    Kazanın yaşandığı gün (25 Mart 2009) İHA Muhabiri İsmail Güneş 112 Acil Servisini arayıp yardım istemişti.









    Latest 5 Biyografi





    İsmail Güneş (İsmail Güneş Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları