İsmail Demirel (İsmail Demirel Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

İsmail Demirel (İsmail Demirel Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Harezmi   İlk Mesaj: 11-30-2010 (03:23)   Son Mesaj: 11-30-2010 (03:23)    Cevap: 0    Gösterim: 998  

    11-30-2010

    İsmail Demirel (İsmail Demirel Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Bilim-Teknoloji


    10 Eylül 1970 tarihinde Kayseri’nin Bünyan ilçesinde doğan İsmail Demirel, İlköğretimini Kayseri Yavuz Sultan Selim İlköğretim okulu, ortaöğrenimini Kayseri Atatürk Lisesi Orta kısmında, lise eğitimini Kayseri Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Teknik Lisesinde tamamlamasının ardından Yüksek öğrenimini 1990-1995 yılları arasında Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümünde tamamlamıştır. Yüksek öğrenimini tamamlamasının ardından askerlik hizmetini 245. KD olarak Ankara-Mamak, ve Tekirdağ-Malkara’da yapmıştır.


    İş hayatına eğitim hizmeti olarak Hakkari’de sınıf öğretmeni olarak İngilizce derslerine girerek başlamıştır. 2 yıl eğitimci olarak sürdürdüğü meslekten istifa ederek öğrenim gördüğü mesleği olan maden mühendisliğine dönmüştür.


    1998 yılında Türkiye’nin tek çinko-kurşun tesisi olan Çinkur A.Ş.’de hammaddeler mühendisi olarak görevine başlamıştır. 2002 yılında fabrikanın kapanmasının ardından, 10 yıldır çalışmayan, Kayseri İli Develi İlçesi Havadan Tekke çinko-kurşun ocağını özel şahıstan kiralamak sureti ile kurşun madeni üretimine, mühendis maaşını ortaya koyarak,kazma,kürek ve sivriç ile kısıtlı şartlarda yer altı üretimi olarak 6 işçi ile üretime başlamış, 250 ton’luk ilk üretimini yaparak devamlılık sağlamıştır.


    2 yıl üretim faaliyetlerini devam ettirerek 25 işçi ile 5250 ton kurşun cevheri üretmiştir. Bu dönemde kendisinin de mühendis olması sebebi ile 13 adet yeni maden ve jeoloji mühendisine staj yaptırılmış ve bir fiil maden üretimi ve mühendislik eğitimi verilmiştir. Dünya Metal Fiyatlarında yaşanan aşırı düşme sebebi' ile üretim faaliyetlerini durdurarak işletmesini kapatmak zorunda kalmıştır.


    2004 yıllarında serbest mühendislik ve teknik nezaret hizmetine başlamış, Kayseri Yahyalı Bölgesinde özel şahış yer altı işletmesinde, ülkemiz ekonomisi açısından önem arzeden; 100 bin ton çinko kurşun madenini bulmuş, şu ana kadar 20 bin tonunun çıkarılmasına öncülük etmiştir.' 2007 yılında Kayseri Bölgesinde madencilik faaliyetlerine başlayan Sanko Holding bünyesinde,' Maden Mühendisi olarak ülke ekonomisine katkılarına devam etmektedir.






    Latest 5 Biyografi





    İsmail Demirel (İsmail Demirel Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları