İskender Ulus (İskender Ulus Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

İskender Ulus (İskender Ulus Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: eyvallah   İlk Mesaj: 11-30-2010 (03:11)   Son Mesaj: 11-30-2010 (03:11)    Cevap: 0    Gösterim: 2241  

    11-30-2010

    İskender Ulus (İskender Ulus Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Basin-Yayin


    ' 1962 yılının 15 Mayıs’ında Ordu ili Gölköy ilçesi Ahmetli köyünde dünyaya geldi. İlk öğrenimini Gölköy ilçesi Hürriyet İlkokulunda, Ortaokulu Gölköy Lisesi’nde ; Liseyi ise Ordu İmam Hatip Lisesinde okuyarak tamamladı.


    '''''' 1980 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünü kazanıp kayıt yaptırmak üzere İstanbul’a gelirken gözaltına alınarak 12 Eylül darbesinin mağdurları arasında yerini aldı. Bir yıl sonra serbest bırakılan ULUS, eğitimine devam edemediği İstanbul’a gelip kendini müzik piyasasının içinde buldu. Önce Laleli’de bir müzik evinde şan dersi gören ULUS, çeşitli yerlerde sahne almaya başlayarak kısa zamanda müzik dünyasının merdivenlerini tırmanmaya başladı.


    '' 1982 yılında askere giden ULUS; müzikal yönünden dolayı Kütahya, Eskişehir ve Malatya Ordu evlerinde yirmi ay askerlik yaptıktan sonra İstanbul’a; ayrılmak zorunda kaldığı müzik sektörüne geri döndü.


    '' 1990 yılına kadar dört solo albüm, çok sayıda sahne çalışması, bağlı olduğu şirketin yöneticiliği, müzik prodüktörlüğü, müzik yönetmenliği gibi müzik sektörünün mutfağının tüm alanlarında başarılı çalışmalar yürüten ULUS, kendi tabiriyle meslek hayatının “çıraklık dönemini” bu şekilde tamamlamış oldu.


    ''' 1990 yılında ULUS MÜZİK şirketini kurarak müzik dünyasındaki efsane yolculuğuna başladı. 1992 yılında halk müziğinin usta' sanatçısı Belkıs Akkale’ye ait Midas plakçılık şirketini devralarak Ulus Müzik bünyesine dahil etti. Müzik yapımcılığında başarılı adımlarla yürüyen ULUS, müzik camiasına yeni sesler kazandırmak için arayışlara girdi. Zeynep ve İbrahim Erkal ile başlayan ULUS, ilerleyen yıllarda Gökhan Tepe, Doğuş, Orhan Hakalmaz, Zara, Yudum, Gaye Aksu, Uğur Işılak gibi kırka yakın yeni sesi müzik sektörüne kazandırdı. Bunun yanı sıra müzik sektöründe duayen olan Müslüm Gürses, Mine Koşan, İsmail Türüt, Müşerref Akay gibi seslerin de yapımcılığını ve prodüktörlüğünü yürüttü. Toplamda dört yüzün üzerinde albümün prodüktörlüğünü ve yapımcılığını başarıyla tamamlayarak Türkiye’nin en önemli üç firmasından biri haline geldi.


    ''' Müzik sektöründe bir ilk olarak üç dizi film ve bir sinema filmine imza atan ULUS, dört yüzün üzerinde klip çekip ilk sırada yerini aldı.


    ''' Müzikten elde ettiği geliri sosyal sorumluluk bilinciyle tekrar projelendirerek; Türkiye’nin en güçlü müzik dağıtım şirketi Marka Dağıtımı, Türkiye’nin en büyük ve en donanımlı ses kayıt stüdyosu MDM’i kurmanın yanı sıra dünyaya geldiği Ahmetli köyüne vefasını göstererek kendi adına tam teşekküllü bir ilköğretim okulu yaptırdı ve köy camisinin yapımına katkıda bulunarak tamamlanmasını sağladı.


    ''' Yaptığı her işin özünde ‘ÖZ’e hizmet etmeyi ilke edinen ULUS, dünyanın kadim kültürlerinden biri olan Türk Halk Müziği kültürünü “81 İL 81 CD Türkülerle Türkiye” projesi ile dünya müzik arşivine kazandırdı. Bunun yanı sıra Türk-İslam Musıkisi külliyatı, Destanlaşan Türküler, İZ gibi koleksiyonlar hazırladı. Son birkaç yılı tamamen kültürel çalışmalara adayan ULUS, son olarak “Türkiye’nin Hafızası” dediği TRT’nin müzik ve belgesel eserlerini halka ulaştırma projesini yürütüyor. Türk kültürünün evrensel alanda hak ettiği yere gelebilmesi için sürdürdüğü çalışmalara ilave olarak yakın zamanda Los Angeles’ta ULUS PRODUCTION şirketini kurdu. İlerleyen yıllarda da meslek hayatını kültür hizmeti ile sürdürme düşüncesinde olan ULUS; pek çok projenin de hazırlığını yapıyor.






    Latest 5 Biyografi





    İskender Ulus (İskender Ulus Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları