İhya Balak (İhya Balak Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

İhya Balak (İhya Balak Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Yes Man   İlk Mesaj: 11-26-2010 (01:07)   Son Mesaj: 11-26-2010 (01:07)    Cevap: 0    Gösterim: 857  

    11-26-2010

    İhya Balak (İhya Balak Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    1952 yılında Ankara’da doğan İhya Balak, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdikten sonra Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanı Muavinliği görevine başladı. 1980'de Hesap Uzmanı olduktan sonra, Hesap Uzmanları Kurulu, İstanbul Grup Başkan Yardımcılığı, Hesap Uzmanları Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini yaptı. İngiltere'de 1 yıl süreyle inceleme ve araştırmalarda bulundu. 1989 yılında Gelirler Genel Müdürlüğü’ne Daire Başkanı olarak atandı. 1994'te Genel Müdür Yardımcısı oldu.


    Bu süre içersinde, Kamu Mali Yönetiminin yeniden yapılanması çalışmalarında Proje Koordinatörlüğü görevini üstlendi. Vergi Kimlik Numarası Uygulama Projesinin başlangıcından uygulanması aşamasına kadar geçen tüm safhalarda yönetici olarak görev aldı. Vergi dairelerinin yeniden yapılandırılması ile tam otomasyon projesinin (VEDOP) hayata geçirilmesinde görev üstlendi. Maliye Ataşesi olarak 1995 sonunda 3 yıllığına yurtdışına atandı.


    2 Haziran 2003 tarihinde Milli Piyango İdaresine Genel Müdür Vekili, 17 Haziran 2003'te de genel müdür olarak atandı. Hacettepe ve Çankaya Üniversitelerinde Öğretim Üyeliği görevi de yapan Balak, “Denetim” ve “Mali Tablolar Analizi” derslerini veriyordu.


    Eski başmüfettiş Ahmet Öztürk’ün 16 Kasım 2007 günü silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak, 17 Haziran 2003 tarihinden bu yana genel müdürlük görevini sürdürüyordu.


    İddialara göre, sabah saat 09.00 sularında İhya Balak'ın makamına girmsenin hemen ardından, kurumun eski başmüfettişi olan Ahmet Öztürk elinde silahla Balak'ın makam odasına girdi. Bu sırada odadan bağırışma sesleri duyuldu ve Balak dışarıya 'güvenliği çağırın' diye seslendi. Ancak tam bu sırada silah sesleri geldi. Balak olay yerinde hayatını kaybederken, zanlı Öztürk, silah seslerini duyan kurumun güvenlik görevlileri tarafından yakalandı ve polise teslim edildi. Zanlı Öztürk, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde zorgulanıyor. Bu arada binada bulunan personelin dışarıya çıkmasına izin verilmiyor. Olayı soruşturmakla görevli savcı, kurum çalışanlarının tek tek ifadesini alıyor. Emniyet birimlerini bina çevresinde aldığı geniş güvenlik önlemleri halen sürüyor. Genel Müdür İhya Balak'ın, zanlı Ahmet Öztürk hakkında geçmişte soruşturma başlattığı ve tartışmanın da bu sebepten çıktığı sanılıyor.






    Latest 5 Biyografi





    İhya Balak (İhya Balak Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları