Hüseyin Pazarcı (Hüseyin Pazarcı Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Hüseyin Pazarcı (Hüseyin Pazarcı Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: KaJmErAnNn   İlk Mesaj: 11-23-2010 (20:07)   Son Mesaj: 11-23-2010 (20:07)    Cevap: 0    Gösterim: 1022  

    11-23-2010

    Hüseyin Pazarcı (Hüseyin Pazarcı Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    Hüseyin Pazarcı, 17 Aralık 1944'de Kırklareli Babaeski'de doğdu. Baba adı Hasan, anne adı Sabiha'dır.


    Büyükelçi ve Öğretim Üyesi; Paris Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Paris II Üniversitesi'nde tamamladı.


    Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde 1976'da doçent, 1985'de profesör oldu. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi, Hacettepe Üniversitesi İİBF'de Hukuk Bilimleri, SBF'de Uluslararası Hukuk ABD Başkanı, Paris II Üniversitesi'nde misafir profesör, DPT'de Hukuk ve Eğitim Dairesi Başkanı olarak görev yaptı.


    Dışişleri Bakanlığı'nda 1. Hukuk Müşavirliği ile Tunus ve Filistin Devleti nezdindeki Büyükelçilik görevlerini yürüttü. Değişik üniversitelerde öğretim üyeliği yaptı.


    La Haye Daimi Hakemlik Mahkemesi, Ticari Hakemlik Merkezi, AGİT Uyuşmazlıkların Önlenmesi Merkezi Üyesidir. Yayınlanmış 12 kitabı bulunmaktadır.


    Tunus Cumhuriyeti "Grand Officier" Nişanı sahibidir. Çok iyi düzeyde Fransızca, iyi düzeyde İngilizce bilen Pazarcı, evli ve 3 çocuk babasıdır.'






    Latest 5 Biyografi





    Hüseyin Pazarcı (Hüseyin Pazarcı Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları