Hüsamettin Özkan (Hüsamettin Özkan Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Hüsamettin Özkan (Hüsamettin Özkan Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: KaJmErAnNn   İlk Mesaj: 11-22-2010 (22:17)   Son Mesaj: 11-22-2010 (22:17)    Cevap: 0    Gösterim: 1076  

    11-22-2010

    Hüsamettin Özkan (Hüsamettin Özkan Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Is Dunyasi-Ekonomi


    1950 Develi doğumlu. Evli ve iki çocuk babası olan Özkan, Galatasaray İktisat ve İşletmecilik Yüksekokulu'nu bitirdi. Devlet Bakanı ve Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Özkan, Ecevit'e olan yakınlığı ile tanındı. Genel başkanını bir an olsun yalnız bırakmaması nedeniyle karikatürlere ve fıkralara konu oldu.

    Ecevit'in basına ve kameralara yansıyan her karesinde Özkan da yer aldı. Ecevit'in sağ kolu ve sırdaşı oldu.

    Genel başkanı ile birlikte üç hükümette yer aldı. Zengin bir işadamı olan Özkan, DSP'ye 1991 yılında girdi. Aynı yıl yapılan genel seçimlerde DSP'nin 7 milletvekilinden biri olarak Meclis'e girdi.


    4 DSP'li SHP'ye geçerken Erdal Kesebir ile birlikte Ecevit'in yanından ayrılmadı. Meclis'te Grup Başkanvekilliği görevini üstlendi. 1995 seçimlerinden sonra kurulan 55, 56 ve 57'nci hükümetlerin tümünde görev alan Özkan, hükümet kurma çalışmalarında da başrolü üstlendi.

    KESİTLER
    Dans Kralıydı
    "İki Defa Ters Düştü"
    Ecevitle Geldim Ecevit'le Giderim
    Krizin Kilit İsmi
    Halk Bankası ile Gündeme Geldi
    Sezer'in Hedefi Oldu
    Bir Yorum
    Ecevit, liderlerle yine onun aracılığı ile görüştü. 57'nci hükümetin kurulma aşamasında Rahşan Ecevit'in verdiği demecin ardından yaşanan sıkıntıyı yine Özkan giderdi.

    Bir geceyarısı operasyonu ile Bahçeli ile görüştü ve buzlar eritildi. DSP, ANAP ve MHP arasında doğan krizleri çözmek de Özkan'ın işi oldu. Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ile İçişleri Bakanı Sadettin Tantan arasındaki krize el koydu.


    DANS KRALI SEÇİLDİ

    Hüsamettin Özkan, 1968 yılında dönemin Akşam Gazetesi tarafından düzenlenen Altın Fener Dans Yarışması'nda birinci seçildi. Samba, Rock and Roll ve twistteki başarılı figürleriyle "Dans Kralı" olan Özkan, bu hobisini amatörce devam ettiriyor.

    Kayserili olmasına rağmen Özkan'ın tek ve en büyük tutkusu "tekneler ve deniz". Vakit buldukça, ailesi ve dostlarıyla birlikte teknesinde vakit geçiriyor. Özkan kimi zaman teknesinin bakımıyla bizzat kendisi ilgileniyor.

    Üç büyük kulüple değişik yollarla bağlantılı olan Hüsamettin Özkan, aslında koyu bir Beşiktaş taraftarı. Ali Şen tarafından kendisine boş bir kağıda imza attırılması sonucu Fenerbahçe kongre üyesi de oldu. Ama Beşiktaşlılık'tan vazgeçmedi. Özkan'ın Sarı-Kırmızılı camia ile olan bağı ise Galatasaray İktisat ve İşletmecilik Yüksek Okulu mezunu olmasından kaynaklanıyor.




    Latest 5 Biyografi





    Hüsamettin Özkan (Hüsamettin Özkan Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları