Dr. Hilmi Bengi (Dr. Hilmi Bengi Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Dr. Hilmi Bengi (Dr. Hilmi Bengi Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Harezmi   İlk Mesaj: 11-21-2010 (22:59)   Son Mesaj: 11-21-2010 (22:59)    Cevap: 0    Gösterim: 1249  

    11-21-2010

    Dr. Hilmi Bengi (Dr. Hilmi Bengi Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Basin-Yayin


    1959 yılında Karaman’da doğan Hilmi Bengi Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulunu bitirdi. Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsünde yüksek lisans ve Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsünde doktora yaptı.


    Gazeteciliğe 1981 yılında Sabah Gazetesinde muhabir olarak başlayan Bengi, Yankı Dergisinde Yazı İşleri Müdürlüğü, Tercüman Gazetesinde Ankara temsilciliği ve köşe yazarlığı yaptı.


    Milli Güvenlik Akademisi’nden de mezun olan Dr. Bengi, Kamu Diplomasisi Kursu ve Londra’da yabancı dil kursu gördü.


    Anadolu Ajansında Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Danışmanlığı görevlerinde bulundu. Sayın Bengi, 26 Mart 2003 tarihinde seçildiği'Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlük görevlerini halen yürütmektedir.


    Evli ve 2 çocuk babası olan Dr. Bengi’nin “Gazeteci, Siyasetçi ve Fikir Adamı Olarak Hüseyin Cahit Yalçın” adlı kitabı ve mesleki konularda yazıları bulunuyor.






    Latest 5 Biyografi





    Dr. Hilmi Bengi (Dr. Hilmi Bengi Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları