Hasan Gürsel Altuğ (Hasan Gürsel Altuğ Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Hasan Gürsel Altuğ (Hasan Gürsel Altuğ Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Abidinsener   İlk Mesaj: 11-21-2010 (02:09)   Son Mesaj: 11-21-2010 (02:09)    Cevap: 0    Gösterim: 822  

    11-21-2010

    Hasan Gürsel Altuğ (Hasan Gürsel Altuğ Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    1971 yılında Bergama'da doğdu. Öğretmen olan ve 1976-1980 ve 1994-1999 yılları arasında 2 dönem Ayaskent Belediye Başkanlığı yapan Refik Altuğ'un oğludur. İlköğrenemini Bergama Zübeyde Hanım, Ortaöğrenimi Bergama Lisesi, Bergama Endüstri Meslek Lisesi tesviye bölümü, Yüksek öğrenimini Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesini bitirdi.


    Askerliği Adana İncirlik 10.Tank üs Komutanlığında bitirdi.


    2009 yerel seçimlerinde Demokrat Parti'den Bergama Ayaskent Belediye Başkanı seçildi.


    Evli ve 3 çocuklu Altuğ ingilizce biliyor.


    Babasına kestiği cezayla tanındı (Babası Belediye eski Başkanı).
    Bergama ilçesine bağlı Ayaskent beldesi Belediye Başkanı Gürsel Altuğ, kaçak inşaat yaptırdığı gerekçesiyle babasına 23 bin lira ceza kesti.
    Beldede kaçak yapı denetimlerini sürdüren belediye ekipleri, aralarında Belediye Başkanı Gürsel Altuğ'un babası Refik Altuğ'un da bulunduğu birçok inşaat sahibine, kaçak inşaat yaptırdıkları gerekçesiyle toplam 300 bin lira ceza kesti ve inşaatları mühürledi. Kaçak inşaat yaptırdığı gerekçesiyle Başkan Gürsel Altuğ'un babasına da 23 bin lira para cezası uygulandı.


    Ayaskent Belediye Başkanı Gürsel Altuğ, beldede kaçak yapılaşmaya kesinlikle göz yummadıklarını, bunun istisnasının da olmadığını söyledi.'


    Kaçak yapılaşmanın, kuralla uygun yapılmayan binaların ne gibi felaketlere yol açtığının, 17 Ağustos Marmara depreminde, geçen yıl İstanbul'da ve son olarak sel ve heyelanın yaşandığı Rize'de ortaya çıktığına dikkati çeken Altuğ, şöyle konuştu:


    “Bu trajediler hep kaçak yapılaşma sonucunda yaşanmıştır. Felaketler olduktan sonra yaşananlar ise daha trajiktir. Vali, kaymakam, belediye başkanı gelir, taziyede, 'Geçmiş olsun' dileğinde bulunur gider. Bir tek yetkili çıkıp da 'Sorumluluk bende, suç bende' deme medeniyetini gösteremez. Herkes suçu birbirine atar. Kaçak yapı yapan vatandaşlarda da durum aynı. Vatandaş gelir dere yatağına kaçak ev yapar, felaket yaşandıktan sonra 'nerede bu devlet, nerede bu belediye' diye veryansın eder. O yüzden beldemizde kaçak yapılaşma ile ilgili konularda çok titiz davranıyoruz. Belki vatandaşlarımız bu hassasiyetimizden dolayı bizlere sitem ediyordur, ama olsun, sonrasında bizlere dua edeceklerdir.”


    "O ÇOK İYİ BİR YÖNETİCİ"
    Baba Refik Altuğ, Ayaskent'te belediye başkanlığını bıraktığı 1999 yılında sürekli kaçak inşaatlar yapıldığını, o dönemin belediye başkanını bu konuda sık sık uyardığını ancak sonuç alamadığını, tersine kaçak inşaat yapanlarla karşı karşıya gelmek durumunda kaldığını anlatı. Baba Altuğ, “Ben de o zaman, belediye yetkililerine, ‘Herkes kaçak inşaat yapıyor ve göz yumuyorsunuz, ben de mi kaçak inşaat yapayım’ diye çıkıştım. Onlar da bana ‘Yap’ dedi. Ben de belki ben yaparsam mühürlerler ve diğerlerine de yaptırmazlar diye kaçak inşaat yaptım. 7 yıldır kaçak depom duruyordu. Ama oğlum başkanlığa gelir gelmez depoyu mühürledi, cezasını da kesti. Önce biraz içerledim. Ama yasaların herkese eşit uygulanması gerektiğini düşününce oğluma hak verdim. O çok iyi bir yönetici” dedi.




    Latest 5 Biyografi





    Hasan Gürsel Altuğ (Hasan Gürsel Altuğ Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları