Hasan Tekin (Hasan Tekin Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Hasan Tekin (Hasan Tekin Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: SURALTI   İlk Mesaj: 11-21-2010 (03:21)   Son Mesaj: 11-21-2010 (03:21)    Cevap: 0    Gösterim: 1249  

    11-21-2010

    Hasan Tekin (Hasan Tekin Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Basin-Yayin


    12.03.1951 Sivas /Türkiye doğumlu Alirıza ve Fatma dan olma Hasan Tekin , İlk orta ve lise tahsilini İstanbul da yaptı. Daha sonra Almanya ya gelerek, 1978-1982 tarihlerinde Hannover Yüksek Makina teknisyeni okulunu bitirdi.

    Bu seneler arasında başlayan gazetecilik hayatına o tarihlerde Tercüman gazetesi ile başladı. Daha sonra Hürriyet Gazetesi` nin Aşağı Saksonya Eyaletin de tertiplediği Spor yazarı yarışmasında aldığı birincilikle , 2 sene bu eyalette Hürriyet Gazetesi spor muhabirliği yaptı.

    Aynı tarihlerde derneklerde başladığı sosyal ve kültürel çalışmalarına da bu paralelde devam etti. Özellikle 80 li yılların başında Hür-Türk, Türk-Alman Dostluk Derneği Hannover Şubesinde başlıyan bu tür çalışmaları 8 senelik Genel Başkan Yardımcı` lığına kadar süre geldi. Arkasından ilk kez 80 li senelerin sonuna doğru gündeme gelen Hannover Yabancılar Danışma Meclisi üyeliğine seçildi.

    Hasan Tekin , 1986/ 1987 senelerinde ilk olarak Almanya da basılmaya başlayan Türkiye gazetesine istisnai bir başlangıç yaptı. Bu başlangıç da ona basın hayatında müstesna bir yaprak açılmasına vesile oldu. Gazete de önce 2 sene gibi bir süre Frankfurt Haber Merkezi Müdürü olarak, görev yaptı. Daha sonra gazetecilik görevine eski Başkent Bonn`da 8 sene devam etti. Bu tarihlerde hem gazeteci ve hemde TGRT Huzur Tv. Almanya temsilci olarak 5 sene görev yaptı. Bu süre zarfında çeşitli çekimler yapıp, haber ağırlıklı proğramlara da imza atttı. Hasan Tekin bu tarihlerde bir taraftan Gazete çalışmalarını sürdürürken, bir taraftan da TGRT Tv. ve TGRT FM Radyosuna canlı bağlantılar yaparak, Almanya haber-lerini sundu.

    Aynı süre zarfında Genel Merkezi Bonn`da bulunan Hür-Türk Türk-Alman Dostluk Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevini ifa etti. TGRT Huzur Tv.dan 2001 senesinde ayrılışını mütakip, aynı sene içerisinde 3 ay kadar bir süre Kanal D Tv. una ‘’Değişim’’ proğramı yapımında bulundu. Şu an gerek serbest gazetecilik hayatı ve gerekse Hür-Türk , Türk-Alman Dostluk Federasyonu Genel Başkan Yardımcılığı görevine devam ediyor.




    Latest 5 Biyografi





    Hasan Tekin (Hasan Tekin Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları