Hasan Murat Mercan (Hasan Murat Mercan Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Hasan Murat Mercan (Hasan Murat Mercan Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: eyvallah   İlk Mesaj: 11-17-2010 (17:50)   Son Mesaj: 11-17-2010 (17:50)    Cevap: 0    Gösterim: 1314  

    11-17-2010

    Hasan Murat Mercan (Hasan Murat Mercan Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    Hasan Murat Mercan, 14 Ocak 1959'da Ağrı Tutak'ta doğdu. Babasının adı Yaşar Nafiz, annesinin adı Ümmü'dür. Endüstri Mühendisi ve Öğretim Üyesi; Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisansını aynı bölümde, doktorasını ABD Florida Üniversitesi Karar ve Enformatik Bilimler Bölümü'nde tamamladı. Cleveland State Üniversitesi'nde Doçent oldu.


    Cleveland State Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde Öğretim Üyesi olarak ders verdi. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyeliğinde bulundu. 22. Dönem Eskişehir Milletvekili. 22. Dönem'de Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) ve Batı Avrupa Birliği Güvenlik ve Savunma Asamblesi (BAB) Türk Delegasyonu Başkanı olarak görev yaptı.


    23. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Mercan, evli ve 3 çocuk babasıdır.






    Latest 5 Biyografi





    Hasan Murat Mercan (Hasan Murat Mercan Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları