Halide İncekara (Halide İncekara Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Halide İncekara (Halide İncekara Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: eyvallah   İlk Mesaj: 11-14-2010 (22:30)   Son Mesaj: 11-14-2010 (22:30)    Cevap: 0    Gösterim: 889  

    11-14-2010

    Halide İncekara (Halide İncekara Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    Halide İncekara, 18 Eylül 1959'da Antalya'da doğdu. Babasının adı Ömer, annesinin adı Ayşe'dir. Yönetici; İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını aynı fakültede Uluslararası İşletmecilik alanında tamamladı. Özel sektörde mali koordinatör ve genel müdür olarak çalıştı.


    Gazete ve dergi köşe yazarlığı, TV'de program danışmanlığı yaptı. Sivil toplum stratejik danışmanı olarak çalışmalarda bulundu. Kadın-Aile Gençlik ile ilgili dernek, vakıf kuruculuğu ve yöneticiliği görevlerini üstlendi.


    İstanbul İl Genel Meclis üyeliğine seçildi. Avrasya-Bir Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Sigorta Acenteler Birliği Denetleme Kurulu Üyesi, Çalışan Kadını Destekleme Derneği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.


    22. Dönem İstanbul Milletvekili. 22. Dönem'de Avrupa Konseyi ve BAB Üyesi oldu. İyi düzeyde İngilizce bilen İncekara, evli ve 3 çocuk annesidir.


    '


    22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde AKP'den İstanbul milletvekili seçilmiştir.






    Latest 5 Biyografi





    Halide İncekara (Halide İncekara Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları