Gürgen Öz (Gürgen Öz Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Gürgen Öz (Gürgen Öz Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: biyografist   İlk Mesaj: 11-13-2010 (06:07)   Son Mesaj: 11-13-2010 (06:07)    Cevap: 0    Gösterim: 763  

    11-13-2010

    Gürgen Öz (Gürgen Öz Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Magazin-Eglence


    10 Mayıs 1978'de Zonguldak'ta doğdu. Mühendis baba ve tarih öğretmeni annesi İstanbul'da üniversitedeyken tanışmış. Babasının görevi nedeniyle evlendikten sonra Zonguldak'a yerleşmişlerdir.


    Ablası Yaprak ve Gürgen, ortaokul ile liseyi TED Zonguldak Koleji'nde okuduktan sonra üniversite için ailenin İstanbul'daki evlerine yerleşmişlerdir. Ablası Amerikan Dili ve Edebiyatı okurken, Gürgen de tarihe olan merakı yüzünden İstanbul Üniversitesi'nde Sanat Tarihi ve Arkeoloji bölümünde okumaktaydı. Fakat çocukken oyun oynama duygusuyla oyunculuğa ve lisedeyken de okul tiyatrosunda tiyatroya başladığından; herşeyi olabileceği hayaller dünyası, aşık oldugu mesleği oyunculuğu öğrenmek için baba ve annesinden gizli "Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü", oyunculuk ana sanat dalı giriş sınavlarına girdi ve kazandı.


    Okulda Prof. Zeliha Berksoy ve Müşfik Kenter başta olmak üzere birçok önemli hocanın öğrenciliğini yaptı. Konservatuvardayken yazdığı "Alman Satrancı" adlı oyunu kısa filme çekildi. Yurtiçi ve yurt dışında çeşitli ödüller aldı.


    Okul yıllarında birçok oyunda da oynadı. Okul zamanı ve sonrası "Bakırköy Belediye Tiyatroları" ve "Devlet Tiyatroları"nda görev aldı. BBT'de, Yaşar Kemal'in yazdığı, Müşfik Kenter'in yönettiği, görev aldığı son oyun olan "Teneke"de başrolü üstlendi.


    2001 yılında mezun olduktan sonra aynı bölümde tiyatro rejisi mastırına başladı. Prof.Zeliha Berksoy'la beraber, Bertolt Brecht'in "Üç Kuruşluk Opera" adlı eserini bölüm oyunu olarak sahneye koydu. Konservatuvarda iki yıl asistan hocalık yaptı. Bu sırada okul arkadaşlarının tiyatro grubuyla yurt dışında birçok festivale katıldı. Yurt içinde de birçok festival dışında 14.Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'ne katıldı.


    Çeşitli dizilerde ufak roller aldıktan sonra televizyon kariyerine başladı. Okan Bayülgen'le çalışmaya başlayınca yoğunluk nedeniyle tez aşamasında yüksek lisans eğitimini yarım bırakmak zorunda kaldı. Bir yıl sonra "Bakırköy Belediye Tiyatroları"ndaki görevinden yine yoğunluk nedeniyle ayrıldı.


    2007 yazında sona eren, Okan Bayülgen'in sunduğu Makina programında da Murat Akkoyunlu ile birçok tipleme yaparak, Türk halkının beğenisini kazanmıştır. Avrupa yakası dizisinde cesur karakterini canladırmıştır.






    Latest 5 Biyografi





    Gürgen Öz (Gürgen Öz Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları