Gülben Ergen (Gülben Ergen Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Gülben Ergen (Gülben Ergen Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: eyvallah   İlk Mesaj: 11-11-2010 (01:04)   Son Mesaj: 11-11-2010 (01:04)    Cevap: 0    Gösterim: 1379  

    11-11-2010

    Gülben Ergen (Gülben Ergen Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat


    1972 yılın da İstanbul'da doğdu. Erenköy kız lisesinde ortaokul, Kadıkoy ticaret lisesinde liseyi bitirdi. Konservatuvar eğitimi almamış olmasına rağmen aldığı özel eğitimler ve iyi bir gözlemleyici olmasıyla bu alandaki eksikliğini giderdi. İlk olarak 1987 yılında Hürriyet Sinema 2. Güzeli seçilmesiyle tüm hayatı değişti. Ardından ise adı "Deniz Yıldızı" olan, başrolünü Kenan Kalav'la paylaştığı ilk sinema filmin de oynadı.

    Daha sonra bunu adı "İki Kızkardeş" olan ve başrolünü Aydan Şener'le paylaştığı filmiyle hayranlarının karşısına geçti. Oynadığı klip ve filmleri Hanımın Çiftliği, Haydi Söyle klibi, Fırat, Marziye, Sabah Programı, Dadı ve 2003 ilk aylarında çıkan filmi Hürrem Sultan adlı diziyle hayranlarının karşısına tekrar geçti. Gülbence adlı bir dergi ile basın sektörüne girdi.
    Gülben Ergen 2004 yılı Aralık ayında Sultans of the Dance ve Anadolu Ateşi gibi çeşitli organizasyonlarda görev alan gazeteci ve sanat yönetmeni, Yılmaz Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan ile evlendi ve Erdoğan soyadını aldı. Aynı yıl Uçacaksın albümünü çıkaran Erdoğan, 2005 yılında herhangi bir projeye imza atmadı. 2006 yılında kendi adını taşıyan Gülben Ergen albümünü çıkaran Ergen, aynı zamanda Gönül dizisinde oynamaya başlamıştır. 7 bölüm süren dizinin ardından, 18 Ocak 2007 tarihinde bir erkek çocuk doğuran Erdoğan, çocuğunun adını Atlas koydu. 2007 yılı boyunca ailesiyle vakit geçiren Ergen, suyun yanlış kullanımını önlemek için çekilen bir reklam için kamera karşısına geçti ve çeşitli basın toplantılarında bu konunun önemine değindi.


    2008 yılının Mart ayında 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak olan Türkiye Millî Futbol Takımı için yazdığı Ege Çubukçu ile düet yaptığı Avrupa / Milli Takım adlı şarkının da bulunduğu, Aşk Hiç Bitmez adlı bir albüm çıkardı. Mayıs ayında atv'de yayınlanan Gülben Ergen'le Sürpriz programını sunmaya başlayan Erdoğan, bir deodorant firmasının reklamlarında yer alarak uzunca bir süre sonra oyunculuğunu denemiş oldu. 2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Azerbaycan'ı temsil eden Elnur Hüseynov ve Samir Cevadzade'nin Day After Day şarkısı için Türkiye'de düzenlenen Azerbaycan'a destek konserinde Ruslana ve Yalın ile birlikte sahneye çıkan Erdoğan, gelirini Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağışlayacağı Gülben'den Masallar adlı bir kitap çıkardı. 2008 yılı Rumeli Hisarı Konserleri'nde yer almak üzere anlaşan Erdoğan, uzun bir aradan sonra Eyvah 40 Yaşındayım adlı bir dizinin çekimleri için kamera karşısına geçti.






    Latest 5 Biyografi





    Gülben Ergen (Gülben Ergen Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları