Doç. Dr. Füsun Akatlı (Doç. Dr. Füsun Akatlı Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Doç. Dr. Füsun Akatlı (Doç. Dr. Füsun Akatlı Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Yes Man   İlk Mesaj: 11-09-2010 (00:44)   Son Mesaj: 11-09-2010 (00:44)    Cevap: 0    Gösterim: 1102  

    11-09-2010

    Doç. Dr. Füsun Akatlı (Doç. Dr. Füsun Akatlı Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Bilim-Teknoloji


    Edebiyat, felsefe yazıları ve incelemeleriyle tanınan Füsun Akatlı 1944 yılında Ankara'da doğdu. 4 Temmuz 2010 günü'66 yaşında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.


    Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü'nden mezun olan Akatlı, bu bölümde asistan olarak göreve başladı. Güzel sanatlar Böülümü'ne geçerek burada Felsefe Tarihi, Sanat Felsefesi, Bilgi Teorisi ve Dil Felsefesi üzerine dersler vermeye başladı.


    80’li yıllarda önce reklamcılık, daha sonra İstanbul Şehir Tiyatroları’nda dramaturgluk yapan Doç. Dr. Füsun Akatlı, Yeditepe Üniversitesi’nin tiyatro bölümünü kurdu. Edebiyat dünyasının sevilen isimlerinden olan Füsun Akatlı, felsefe, edebiyat kadar tiyatro üzerine de yazı ve çalışmalar yapmış, onun üzerinde kitap yayımlamıştı. Akatlı, 2004’te Memet Fuat Deneme Ödülü’nü almıştı.


    Varlık, Dost, Soyut, Söz, Politika, Milliyet Sanat, Radikal Kitap gibi çok sayıda gazete ve dergide yazıları yayımlanan Akatlı, en son Cumhuriyet Gazetesi’ne yazıyordu.


    Sait Faik Hikaye Armağanı, Simavi Edebiyat Ödülleri, Behçet Necatigil Şiir Ödülü, Cevdet Kudret Ödülleri ve İnkılap Yayınevi Edebiyat Ödülleri seçici kurullarında yeralan Akatlı, 2004'te Memet Fuat Deneme Ödülü'nü kazanmıştı. Akatlı'nın pek çok kitabı arasında ''Niçin Diyalektik'', ''Felsefe Gözlüğüyle Edebiyat'', ''Zamansız Yazılar'', ''Kültürsüzlüğümüzün Kışı'', ''Düşünce Ufkunda Pupayelken'', ''Bilge Karasu Aramızda'', ''Bir de Ruhi Su Geçti'', ''Pusulamız Felsefe'' gibi yapıtları da bulunuyor.


    'Zamansız Yazılar' köşesinde edebiyat yazıları yazan Füsun Akatlı'nın, şair Metin Altıok'la evliliğinden bir kızı bulunuyor.






    Latest 5 Biyografi





    Doç. Dr. Füsun Akatlı (Doç. Dr. Füsun Akatlı Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları