Sir Francis Walsingham (Sir Francis Walsingham Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Sir Francis Walsingham (Sir Francis Walsingham Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: eyvallah   İlk Mesaj: 11-08-2010 (05:21)   Son Mesaj: 11-08-2010 (05:21)    Cevap: 0    Gösterim: 882  

    11-08-2010

    Sir Francis Walsingham (Sir Francis Walsingham Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    1530 yılında protestan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Walsingham, Kraliçe I. Elizabet’in isteği üzerine oluşturulan Kraliyet istihbarat sisteminin kuran kişidir. Cambridge üniversitesinde hukuk eğitimi alan Walsingham, daha sonra İngiltere’nin bir çok ülke ile ilişkilerin yönlendirmiştir.
    Modern anlamda ajanlık sistemini de o geliştirmişti. Dönemin şartlarına göre İspanya üzerinde kurduğu bir istihbarat sistemiyle çok başarılı sonuçlar elde etti. Zira o dönemde Kıta Avrupası’nda, İngiltere’nin en büyük rakibi İspanya idi.
    AJANLARI YÖNLENDİREN BİR AVUKAT
    Francis Walsingham Ajan yöneticiliği görevini yürütürken aynı zamanda Kraliçe I. Elizabeth'in yazman diplomatlığını da yapıyordu. 1577'de şövalye unvanını aldı. Ona kraliçeye karşı Katolik entrikalarını ortaya çıkarması görevi de verildi. Avrupa'da büyük bir ajan ağı kurdu. İspanya'nın, Fransa'nın ve İtalya'nın pekçok bölgesine ajan yerleştirdi. Bu ajanlar sayesinde İspanyol donanmasının operasyonları haber alındı. Böylece İngiliz donanmasının İspanyollar'la denizde zamanında karşı karşıya gelmesi sağlanmış oldu.
    Sir Francis Walsingham 1590 yılında öldü.




    Latest 5 Biyografi





    Sir Francis Walsingham (Sir Francis Walsingham Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları