Doç. Dr. Figen Zaif (Doç. Dr. Figen Zaif Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Doç. Dr. Figen Zaif (Doç. Dr. Figen Zaif Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Yes Man   İlk Mesaj: 11-07-2010 (02:02)   Son Mesaj: 11-07-2010 (02:02)    Cevap: 0    Gösterim: 1100  

    11-07-2010

    Doç. Dr. Figen Zaif (Doç. Dr. Figen Zaif Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Egitim


    1971 yılında Ankara’da doğdu. 1994 yılında G.Ü. İ.İ.B.F. İşletme Bölümünden mezun olmuş ve aynı fakültede Muhasebe-Finansman Anabilim dalında araştırma görevlisi olarak akademik kariyerine başlamıştır.


    1995-1997' tarihleri arasında Muhasebe yüksek lisansı yapmış olup, yüksek lisans tez konusu “Yabancı Kaynak Maliyetlerinin İşletme Varlıkları Üzerine Etkilerinin İncelenmesi ve Bir Örnek Uygulama”dır.


    2001 yılında “Bankacılık Sektöründe Başarı Değerlemesi” konulu Doktora Tezi ile Muhasebe-Finansman doktora programını tamamlamıştır.


    2003 yılında Gazi Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü Muhasebe/Finansman Anabilim dalına Yardımcı Doçent olarak atanmıştır. 2008 yılında Doçent olmuştur.


    Lisans düzeyinde, “Finansal Muhasebe”, “Finansal Tablo Analizi” ve “Maliyet Muhasebesi” Yüksek Lisans düzeyinde, “Yönetim ve Yatırım Kararları İçin Finansal Analiz”, “Finansal Araçlar ve Muhasebe Uygulamaları” derslerini vermektedir. “Muhasebe Verilerine Dayalı Risk Ölçümü” konulu kitabı ve muhasebe alanında yayınlanmış çok sayıda makale ve bildirileri bulunmaktadır. İngilizce bilmektedir. Halen G.Ü. İ.İ.B.F. İşletme Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk annesidir.






    Latest 5 Biyografi





    Doç. Dr. Figen Zaif (Doç. Dr. Figen Zaif Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları