Feyhan Aras (Feyhan Aras Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Feyhan Aras (Feyhan Aras Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Harezmi   İlk Mesaj: 11-07-2010 (00:54)   Son Mesaj: 11-07-2010 (00:54)    Cevap: 0    Gösterim: 913  

    11-07-2010

    Feyhan Aras (Feyhan Aras Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Is Dunyasi-Ekonomi


    1974 İstanbul doğumlu olan Aras ilk ve orta öğreniminden sonra Akademik Kariyerini; Dil Bilimi ve Yabancı Dil Öğretmenliği üzerine tamamlamıştır. Öğrencilik yıllarına paralel olarak danışmanlık sektöründe iş yaşamına ilk adımını atmış ve Birim Halkla İlişkiler Araştırma ve Danışmanlık Ltd.Şti. bünyesinde ilk profesyonel organizasyon deneyimini edinmiştir. Mezuniyetinin ardından, görev değişikliği gerçekleşerek, Birim Halkla İlişkiler Araştırma ve Danışmanlık Ltd.Şti. kadrosunda, Proje Koordinatörü olarak yer almıştır.


    2001 yılında görevinden ayrılarak İnsan Kaynakları ve Eğitim alanında profesyonel yaşamına devam eden Aras, İnsan Kaynakları mesleğindeki üst profesyonellik eğitimini ise Ernst&Young United States' ve' eğiticileri ile tamamlamıştır.

    2002-2005 yılları arasında görev yaptığı ve Şahinler Group Bünyesinde bulunan, Türkiye’nin Lider Suni Deri Şirketi, Besa Suni Deri A.Ş.’ nin; kurumsallaşma ekibi içinde yer alarak İnsan Kaynakları Organizasyonunun kurulumunu gerçekleştirmiştir. Besa Suni Deri A.Ş.’nin organizasyon dinamiklerinin işletilmesi ile birlikte,' bugün Toplam Kalite Yönetim Süreçlerine dâhil olan fabrikanın, Uluslar arası Kalite Standartlarında faaliyet göstermesi için hazırlanan projenin yönetiminde görev almıştır. Technischer Überwachungs -Verein onaylı belgelendirilmenin bir üretim şirketinde, altı ay gibi kısa sürede ve tek bir denetim sonunda alınmasını sağlayacak düzeyde organizasyonu birlikte görev yaptığı ekiple tamamlamıştır.
    Markalaşma Süreçlerinin alt yapı ve taslak çalışmalarını başlatarak, Şahinler Group bünyesindeki İnsan Kaynakları Yöneticiliği görevinden ayrılan Aras;' Hamoğlu Holding İnsan Kaynakları Grup Yönetimini üstlenmiştir. Hamoğlu Holding bünyesinde bulunan, Kız Kulesi, Maxi Alışveriş Merkezleri, Klasis Resort Oteli, Klasis Golf & Country Club, Volkan Toprak, Hamoğlu Tekstil, Maxi Enerji ve Maxi Otomotiv’ in' tüm İnsan Kaynakları Yönetimini koordine etmiştir. Bu görev süresi içerisinde, Holding İnsan Kaynakları Bölümünün yeniden yapılandırılmasını sağlayarak, yaklaşık 2500 kişilik kadronun tüm İnsan Kaynakları Yönetsel Süreçlerini geliştirmiş ve düzenli işletilmesini sağlamıştır. Holding İnsan Kaynakları Dijital Platformunun içerik yönetmenliği yaparak, platformun profesyonel istihdam portalı haline gelmesinde danışmanlık görevini üstlenmiştir.


    2005 yılında Türkiye kapsamlı gerçekleşen bir yarışmada, mülakat süreçlerine ait kurumsal bir proje ile görev yaptığı Hamoğlu Holdinge Türkiye Birinciliği ödülünü kazandırmıştır.


    Hamoğlu Holding İnsan Kaynakları Yöneticiliği görevinden ayrıldıktan sonra, Türk Böbrek Vakfı bünyesine geçerek, İstanbul Özel Hizmet Hastanesi İnsan Kaynakları Yönetimini üstlenen Aras, bölümün kurumsallaşma süreçlerini gerçekleştirerek Sağlık Sektörü içinde aktif halde faaliyet gösteren, ilk profesyonel İnsan Kaynakları Grubunun oluşmasına imza atmıştır.
    Uzmanlık alanını Performans Yönetim Sistemleri üzerine geliştiren Aras halen, Kurumsal İnsan Kaynakları Yönetimi, İnsan Kaynakları Organizasyon Kurulumu, Kurumsal İnsan Kaynakları İletişimi, İnsan Kaynakları Yönetim Danışmanlığı, Çalışan Memnuniyeti, Müşteri Memnuniyeti, Sağlık Sektörü ve çalışanları üzerine profesyonel çalışmalar yürütmektedir.

    Kurumsal ve bireysel eğitim projeleri hazırlayarak,' profesyonel' eğitim ve danışmanlık şirketleriyle bu projeleri hayata geçirmenin yanı sıra, sağlık sektörü için hazırlamış olduğu özel eğitim ve gelişim projeleri ile Türkiye de bir ilke imza atan Aras, halen sağlık sektöründe aktif olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
    2008-2009 öğretim yılında Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı İstanbul Aydın Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi ve Uzmanlığı Programının danışmanlığını ve eğitmenliğini üstlenen Aras, dijital platformlarda köşe yazarlığı ve konuk yazarlık yapmakta, ayrıca yakın bir süre içerisinde yayınlanması beklenen İnsan Kaynakları Yönetimi içerikli kitabının hazırlıklarını sürdürmektedir.




    Latest 5 Biyografi





    Feyhan Aras (Feyhan Aras Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları