Orgeneral Fethi Remzi Tuncel (Orgeneral Fethi Remzi Tuncel Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Orgeneral Fethi Remzi Tuncel (Orgeneral Fethi Remzi Tuncel Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Yes Man   İlk Mesaj: 11-07-2010 (02:08)   Son Mesaj: 11-07-2010 (02:08)    Cevap: 0    Gösterim: 1194  

    11-07-2010

    Orgeneral Fethi Remzi Tuncel (Orgeneral Fethi Remzi Tuncel Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Askerler


    1943 yılında İstanbul’da doğmuştur. 1962 yılında Kara Harp Okulu’ndan, 1963 yılında Topçu Okulu’ndan mezun olmuştur.

    1971 yılına Kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı çeşitli birliklerde Takım Komutanlığı ve Batarya Subaylığı yapan Korgeneral Tuncel, 1973 yılında Kara Harp Akademisi’nden mezun olmuş, ardından Kurmay Subay olarak; Genelkurmay Merkez Daire Başkanlığı emrinde çalışmış, Nato Güneydoğu Avrupa Müttefik Kara Kuvvetleri Komutanlığı (Lse) Karargahı’nda Karargah Subaylığı, Napoli/İtalya’da Güney Avrupa Müttefik Kuvvetleri Komutanlığı (Afsouth) Harekat Daire Manevra ve Tatbikat Şube Karargah Subaylığı, Genelkurmay Teşkilat ve Eğitim Daire Başkanlığı’nda Tatbikat Şube Nato Kısım Amir Yardımcılığı, Kara Proje Subaylığı Ve Tatbikat Şube Müdürlüğü, 2 nci Kolordu 18 nci Zırhlı Alay Komutanlığı ve 1 nci Ordu İstihbarat Başkanlığı' görevlerini yürütmüştür.

    1990 yılında Tuğgeneralliğe terfi etmiştir. Bu rütbe ile Kara Kuvvetleri Tayin Daire Başkanlığı ve 33 ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı görevlerinde bulunmuş, 1994 yılında Tümgeneralliğe terfi etmiştir. Bu rütbe ile 1 nci Jandarma Asayiş Tümen Komutanlığı,' 23 ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür. 1998 yılında Korgeneralliğe terfi ederek Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı, 15 nci Kolordu Komutanlığı ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreter Başyardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 2003 yılında Orgeneralliğe terfi etmiştir.

    Orgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı ve Ege Ordu Komutanlığı görevlerinde bulunmuş, 30 Ağustos 2006 tarihinden geçerli olarak 1'nci Ordu Komutanlığı görevine atanmıştır.'1'nci Ordu Komutanlığı görevini bir yıl sürdüren Tuncel 2007 yılında emekli olmuştur.
    İngilizce bilmektedir.






    Latest 5 Biyografi





    Orgeneral Fethi Remzi Tuncel (Orgeneral Fethi Remzi Tuncel Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları