Fernando Alonso (Fernando Alonso Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Fernando Alonso (Fernando Alonso Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Yes Man   İlk Mesaj: 11-07-2010 (01:15)   Son Mesaj: 11-07-2010 (01:15)    Cevap: 0    Gösterim: 701  

    11-07-2010

    Fernando Alonso (Fernando Alonso Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Spor


    İki kere dünya şampiyonu olmuş İspanyol Formula 1 pilotu. Oxford, İngiltere'de yaşamaktadır.
    25 Eylül 2005'de kazandığı Dünya Şampiyonluğu ile birlikte En Genç Dünya Şampiyonu Olmuş Formula 1 Pilotu ünvanını Emerson Fittipaldi'den almıştır.
    İlk şampiyonluğunu 24 yıl 58 günlükken kazanmış ve ertesi sene tekrar Dünya Şampiyonu olmuştur. Eğer 2005'de şampiyon olmasaydı 2006'daki şampiyonluğu ile Emerson Fittipaldi rekorunu yine geçebilecekti. Lakabı El Nano'dur.


    Formula 1'de yarışmış en genç 3. pilottur. Formula 1'de pol pozisyonu alan, yarış kazanan, şampiyon olan ve üst üste 2 kere şampiyon olan en genç isimdir.


    Renault takımı ile katıldığı yarışlarda, 2005 senesinde Kimi Räikkönen ile, 2006 senesinde ise Michael Schumacher ile şampiyonluk için mücadele etmiş ve iki yıl üst üste şampiyon olan en genç pilot ünvanını elde etmiştir. 2006 yılının başında 2007'de McLaren Mercedes takımı ile yarışacağını açıklaması üzerine, Renault takımında kendisine yeterince ilgi gösterilmediğini söylemiştir.



    Mclaren Mercedes takımında iyi başlangıç yapan Fernando, takım arkadaşı Lewis Hamilton ile birçok kez mücadele etmek durumunda kalmıştır. Özellikle Macaristan Grand Prix'sinden sonra Hamilton ile yıldızı bir türlü barışmayan Fernando, takımının pilotlarına eşit davranmadığını söylemiş ve Çin Grand prix'sinden sonra şampiyonluk için şansı bulunmasına rağmen takımındaki favorinin Hamilton olduğunu ve kendisinin şampiyon olabilmesinin mucizelere bağlı olduğunu söylemiştir.
    Takımı ile arasındaki soğukluğun en önemli sebebinin, McLaren takımında Ferrari dataları ile ilgili 780 sayfalık bir dosya bulunmuş olması ve Fernando'nun bu konuya dair takımın 3. pilotu Pedro De La Rosa ile arasında e-posta ile haberleşmiş olduğu düşünülmektedir.


    İspanyol sürücü Fernando Alonso, 3 Kasım 2007 tarihinde kontratı sona ermeden McLaren-Mercedes’ten ayrıldığını açıkladı. Sezon boyunca McLaren yönetimi ve takımın diğer pilotu Lewis Hamilton ile sürekli anlaşmazlık yaşayan İspanyol pilotun Sözleşmenin feshinden ötürü tazminat ödemeyeceği ve eski takımı Renault’a geçip ileride ‘Ferrari’ye gitme’ düşüncesinde olduğu iddia edildi.


    Fernando Alonso 10 Aralık 2007 tarihinde 2008 sezonu için Renault F1 Takımı ile anlaştığını açıklamıştır.






    Latest 5 Biyografi





    Fernando Alonso (Fernando Alonso Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları