Faruk Nafiz Özak (Faruk Nafiz Özak Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Faruk Nafiz Özak (Faruk Nafiz Özak Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Yes Man   İlk Mesaj: 11-03-2010 (04:29)   Son Mesaj: 11-03-2010 (04:29)    Cevap: 0    Gösterim: 839  

    11-03-2010

    Faruk Nafiz Özak (Faruk Nafiz Özak Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    Faruk Nafiz ÖZAK 1946 yılında Trabzon’da doğdu. Babası, çok sayıda hafız ve din adamı yetiştirmiş ve hafızlığı ile dünya çapında ün sahibi olan Hafız Ali Haydar Özak, annesi Safiye Hanım’dır.


    Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirdi.


    Futbola, 1958 yılında Trabzon İdman Ocağı’nda başladı. 1965-66 sezonuna kadar Trabzon İdman Ocağı’nda amatör futbol oynamaya devam etti. 1966 yılında, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde öğrenci iken üniversite takımının şampiyon olmasına futbolcu olarak katkı yaptı. İspanya’da yapılan üniversitelerarası futbol şampiyonasında milli formayı giydi. 1967 yılında kurulan Trabzonspor’un ilk profesyonel oyuncularından biri oldu. 2 yıl Trabzonspor’da futbol oynadıktan sonra, 3 yıl süre ile Sebat Gençlik’te, 1 yıl Rizespor’da top koşturdu. 1973-74 sezonunda ise tekrar Trabzonspor’a döndü ve o yıl Trabzonspor 2’nci ligde şampiyon olarak 1’inci futbol ligine yükseldi.


    Oynadığı bütün takımlarda aynı zamanda takım kaptanı olarak görev yapan Özak, 1974-75 sezonunda Trabzonspor’un 1’inci ligdeki ilk sezonunda da yine takım kaptanı idi. Aynı yıl vatani görevini yapmak üzere askere gitti. Askerliğini tamamladıktan sonra, Trabzonspor’un ilk defa 1’inci ligde şampiyon olduğu 1975-76 sezonunda az sayıda maçta görev aldı ve sezon sonunda futbolu bıraktı.


    Trabzonspor Futbol Takımı Kaptanlığını da yapan ÖZAK Yılın Sporcusu Ödülü sahibidir. Faruk Nafiz ÖZAK Trabzonspor Asbaşkanı ve Başkanlığı görevlerinde de bulundu.


    İnşaat Yüksek Mühendisi olan Faruk Nafiz ÖZAK, YAPISUN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Trabzon Kalkınma Vakfı Kurucusudur.


    Evli ve iki çocuk sahibi olup, İngilizce bilmektedir.

    3 Kasım 2002 seçimlerinde Ak Parti'den Trabzon milletvekili seçilen Özak, 2 Haziran 2005'te'Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevine atandı.
    22 Temmuz 2007 Genel Seçimlerinde Trabzon'dan AK Parti milletvekili olarak seçilmiştir.


    Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü,'Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ve ilgili kurum'olarak Futbol'Federasyonu Başkanlığı bağlanarak yeni' kabinede Devlet Bakanı olarak görev aldı.






    Latest 5 Biyografi





    Faruk Nafiz Özak (Faruk Nafiz Özak Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları