Ertuğrul Kumcuoğlu (Ertuğrul Kumcuoğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Ertuğrul Kumcuoğlu (Ertuğrul Kumcuoğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Abidinsener   İlk Mesaj: 10-31-2010 (01:25)   Son Mesaj: 10-31-2010 (01:25)    Cevap: 0    Gösterim: 995  

    10-31-2010

    Ertuğrul Kumcuoğlu (Ertuğrul Kumcuoğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    Ertuğrul Kumcuoğlu, 1938'de Aydın Sultanhisar'da doğdu. Babasının adı Yusuf, annesinin adı Necibe'dir.


    Maliyeci, Diplomat ve Ekonomist; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını ABD'de State Üniversity of New York'ta tamamladı.


    Maliye Müfettişliği, Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, Maliye Müsteşarlığı ve Maliye ve Gümrük Müsteşarlığı görevlerinde bulundu. Lefkoşa Büyükelçisi ve Başbakan Başdanışmanı olarak görev yaptı.


    BM Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği Maliye ve Ekonomi Müşaviri, TÜMOSAN, TPAO, PETKİM'de Yönetim Kurulu Üyesi, Elektrik İşleri Etüt İdaresi'nde Denetim Kurulu Üyesi olarak bulundu.


    Çeşitli bankalarda yönetim kurulu üyesi ve başkanı, Marmara Grubu Vakfı Akademik Konsey Başkanı, Aydın Vakfı Başkanı olarak görev yaptı. Yeditepe Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı.


    Halen BJK ikinci Başkanı'dır. 21. Dönem Aydın Milletvekili. Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı yaptı. İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilen Kumcuoğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.






    Latest 5 Biyografi





    Ertuğrul Kumcuoğlu (Ertuğrul Kumcuoğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları