Erdal Murat Aktaş (Erdal Murat Aktaş Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Erdal Murat Aktaş (Erdal Murat Aktaş Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Yes Man   İlk Mesaj: 10-29-2010 (23:38)   Son Mesaj: 10-29-2010 (23:38)    Cevap: 0    Gösterim: 907  

    10-29-2010

    Erdal Murat Aktaş (Erdal Murat Aktaş Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat


    Erdal Murat Aktaş'04 Nisan 1971 tarihinde Ardahan'da doğdu. Öğrenimini Ankara’da tamamladı. Eğitimi sırasında Turizm,organizasyon ve eğlence sektöründe çalıştı. 21 yaşında radyo istasyonu kurdu .TRT’de çocuk programı sunarak sektöre giriş yaptı. Power FM’de DJ’lik yaptı. Tv programları ve showlarında koordinatörlük yaptı.


    Kamera arkasında çalışmaya karar verip ilk tv programını (Spor Cafe, Gezgin) yönetti ve yapımcılığını üstlendi. Belgesel yapımcılığı ve yönetmenliği alanlarında 90 ülkeyi kapsayan bir tecrübeye sahiptir. Adrenalin doğa sporları ve macera programı ile dünyaya açıldı. Yüzlerce tv programına imza attı. Sinema ile ilgili dünyanın birçok yerinde kurs ve workshop’lara katıldı.


    14 adet kısa metraj film çekti. Özellikle ABD, Uzak Doğu, Mısır, Hint sinemasını yakından inceledi. 2002 yılında ilk Türk-Mısır ortak Yapımı olan Mumya Firarda’yı yönetti. Bu film 25 ülkede vizyona girdi. Tv dizisi yapımcılığı yaptı. 2008 yılında Sulhi Dölek’in romanından uyarlanan ‘Kirpi’ isimli filmin senaristliği, yapımcılığı ve yönetmenliğini üstlendi.






    Latest 5 Biyografi





    Erdal Murat Aktaş (Erdal Murat Aktaş Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları