Emre Baykal (Emre Baykal Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Emre Baykal (Emre Baykal Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: KaJmErAnNn   İlk Mesaj: 10-28-2010 (20:20)   Son Mesaj: 10-28-2010 (20:20)    Cevap: 0    Gösterim: 945  

    10-28-2010

    Emre Baykal (Emre Baykal Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat


    Emre Baykal 1975 yılında istanbul'da doğdu. Dört yaşından itibaren İsviçre'nin Zürih kentinde yaşamaya başladı, ilk ve orta öğrenimini Zürih'de, yüksek öğrenimini de Montreux'de tamamladı.


    2000 yılında Rusya Federasyonu'nun St. Petersburg kentine yerleşti. Orada Reriha Sanat Okulu'nun öğretim üyesi Andrey Malinovskiy ile dört yıl çalıştı. St. Petersburg Güzel Sanatlar Akademisi'nden, ressam Oleg Grechkin'in atölyesinde dört yıl, aynı kurumun Grafik Bölüm Başkanı Andrey Pakhomov'un atölyesinde bir yıl süreyle çalıştı.


    Oleg Ivanoviç Grechkin, 1977'den beri üyesi bulunduğu St. Petersburg Sanatçılar Derneği'ne Emre Baykal'ı da takdim etti. Baykal, 2008 yılında bu derneğe kabul edilen ilk Türk sanatçısı olmuştur.


    '2002 tarihinden başlıyarak, çoğunluğu kişisel olmak üzere Zürih, İstanbul, Antalya ve Sankt-Petersburg'da pek çok sergiye katıldı. Figüratif resimlerinde yağlıboyanın yanısıra suluboya, pastel ve karakalem çalışmaktadır. Sanatçı ayrıca Plastik Sanatçılar Derneği (UPSD) üyesidir ve çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmektedir.


    '






    Latest 5 Biyografi





    Emre Baykal (Emre Baykal Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları