Emine Fuat Tugay (Emine Fuat Tugay Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Emine Fuat Tugay (Emine Fuat Tugay Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: KaJmErAnNn   İlk Mesaj: 10-28-2010 (21:27)   Son Mesaj: 10-28-2010 (21:27)    Cevap: 0    Gösterim: 1083  

    10-28-2010

    Emine Fuat Tugay (Emine Fuat Tugay Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat


    Emine Fuat Tugay 1897 yılında İstanbul'da doğdu.


    Geniş kültür bilgisi ve İngilizce yazdığı Three Centuries adlı kitabı Oxford tarafından basılan Emine Fuat, meşhur Mareşal Gazi Ahmed Muhtar Paşa'nın torunu ve ünlü Kumandan, Bakan ve Büyükelçilerden Mahmud Muhtar Paşa'nın kızıdır.


    Resim eğitimini Zürih Güzel Sanatlar Okulu’nda ve Almanya'da yaptı. Eşi, ünlü elçilerimizden Ahmet Hulusi Tugay'dı. Emine Fuat hayırseverliği ve özellikle de hayvanlara olan düşkünlüğü ile de tanınmıştı (Hayvanları Koruma Derneğini kurmuştur). Tarih ve sanat bilgisi, değişik kültürler ve insanlara olan alakası ile devletimizi de muhtelif ülkelerde olgunlukta temsil etmiş, değerli sefirelerimizdendi.


    1975 yılında vefat etti.

    Mehmet Barlas'ın 22.03.2005 tarihli köşe yazısından:
    1954'te Türkiye'nin Mısır'daki büyükelçisinin eşi, Mısırlı prenses Emine Tugay'dı.. Bu hanım hakkında devrik kral Faruk'la yakınlığından ötürü yapılan yayınlar, doğal olarak eşi büyükelçinin de sinirlerini germekteydi. Yönetime bir darbe ile gelen Abdülnasır ile bir akşam Opera'da karşılaşan Türkiye Büyükelçisi Fuat Tugay, Mısır diktatörünün elini sıkmayınca, o gece askeri rejim tarafından sınır dışı edilmişti.




    Latest 5 Biyografi





    Emine Fuat Tugay (Emine Fuat Tugay Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları