Elif Şafak (Elif Şafak Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Elif Şafak (Elif Şafak Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: SURALTI   İlk Mesaj: 10-27-2010 (17:43)   Son Mesaj: 10-27-2010 (17:43)    Cevap: 0    Gösterim: 1154  

    10-27-2010

    Elif Şafak (Elif Şafak Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Basin-Yayin


    '1971'de Strasbourg'da doğdu. Türkiye'ye dönmeden önce, İlk gençlik yıllarını İspanya'da geçirdi. Yayımlanan 5 romanı bulunmaktadır. Amerika'da İngilizce olarak yazdığı son romanı "THE SAINT OF INCIPIENT INSANITIES"; Farrar, Straus & Giroux (ABD) Yayınevi tarafından 2004 sonbaharında basıldı.
    Şafak, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitede Kadın Çalışmaları ile tamamladı. ODTÜ Siyaset Bilimi bölümünde doktorasını yaptı. Uzmanlığını Çağdaş Batı Politik Düşüncesi üzerine ve buna ek olarak Orta Doğu Çalışmaları üzerine yoğunlaştırdı. Şafak'ın akademik geçmişi Ortadoğu ve Batı, İslamiyet ve modernizm üzerine eleştirel bakışla yazılmış, toplumsal cinsiyet bilincine sahip, birden fazla disiplinle yoğrulmuş, tekrar tekrar okunacak yapıtlarla beslenmiştir.

    İlk romanı ’Pinhan’ ile 1998 yılında Mevlana Büyük Ödülü’ nü kazanan Elif Şafak Metis Yayınlarından çıkan romanı ’Mahrem’ i okuyucularına sundu. Şafak daha önce İletişim Yayınlarından çıkan ’Pinhan’ ve'' Şehrin Aynaları'adlı romanlarında olduğu gibi bu romanını da tarihsel fantezi tarzında yazarak geçmişle gelecek arasında köprü kuruyor.

    '




    Latest 5 Biyografi





    Elif Şafak (Elif Şafak Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları